Норвежката горска котка е една от най-старите породи котки, родом

...
Норвежката горска котка е една от най-старите породи котки, родом
Коментари Харесай

Хранене на норвежка горска котка

Норвежката горска котка е една от най-старите породи котки, родом от северните елементи на континента. Дълго време тези едри дългокосмести котки са оставяни да ловуват независимо, преди да бъдат отглеждани в домовете на хората. Поради това храненето на норвежката горска котка изисква повече внимание.

Специалистите предлагат комбинираното хранене като най-подходящо при развъждане на норвежка горска котка. Нужно е да не се не помни, че тази порода има отличен вкус, екземплярите се хранят доста и са склонни към затлъстяване. Количеството на фуража и честотата на хранене би трябвало да се избират отговорно.

Дава се като съвършено процентно наличие в храната 40-80 % скотски протеини и до 10 % въглехидрати. Независимо дали става въпрос за сухата промишлена или консервираната храна за котки, те би трябвало да бъдат от супер премиум клас.

За тези котки се предлага да се подготвя по този начин наречената котешка каша, която включва говеждо, телешко, заешко, пилешко, пуешко месо, карантия, зърнени храни, малко растително месо и зеленчуци. Кашата би трябвало да бъде без добавки на сол, захар и други подправки. Такава храна се готви всеки ден, с цел да е прясна. Веднъж седмично може да се смени месото с морска риба без кости - сьомга, тресчица, риба звук.

Към храната за норвежките горски котки може да се включи сметана, извара, сварено яйце, неподсладени млечни артикули.

Не бива да се дават на тази порода сладководни риби, свинско и овнешко месо, бобови растения, ядки. Кравето мляко провокира диария и също не трябва да се дава.

За комбинираното хранене е удачно сухата храна да се дава заран, а мократа вечер. Добре е двата типа да бъдат от една марка.

Изборът на хранителен режим се прави от ветеринар, тъй като натуралната храна не е подобаваща за всяко животно. Нужно е да се реши благосъстоянието на котката, тъй като стомашните проблеми при някои от тях се изострят незабавно от храната.

 Норвежка горска котка

Честотата на хранене на норвежка горска котка не се разграничава значително от това, което се предлага за останалите породи. Малките котета би трябвало да получават порция 4-5 пъти дневно, подрастващите над 9 месеца се хранят 3 пъти на ден, а възрастните получават храна заран и вечер.

Разделният режим зависи от пола, тежестта, здравословното положение и интензивността на животното и се пресмята самостоятелно.

Прочетете също и за характера на норвежката горска котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР