Норвежката армия планира да закупи шест хеликоптера Сийхоук на стойност

...
Норвежката армия планира да закупи шест хеликоптера Сийхоук на стойност
Коментари Харесай

Норвегия ще купи шест хеликоптера Сийхоук на стойност 1,1 млрд. долара

Норвежката войска възнамерява да закупи шест хеликоптера " Сийхоук " на стойност 1,14 милиарда $ от компанията " Сикорски ", благосъстоятелност на " Локхийд Мартин ", съобщи през днешния ден норвежкият министър на защитата Бьорн Арилд Грам, представен от Ройтерс.

Страната членка на НАТО, която граничи с Русия, дава отговор за контрола на голяма морска повърхност от към 2 милиона квадратни километра и от дълго време искаше да укрепи системите си за наблюдаване.

" Това ще ускори вътрешния надзор, готовността на армията и наличието ни в северните региони ", сподели министър Грам на конференция.

Осло съобщи, че изважда от въоръжение флота си от военни хеликоптери Ен Ейч 90 (NH90), и съобщи, че ще изиска възобновяване на средствата от консорциума, управителен от " Еърбъс ", който тогава отвърна, че това е " правно голословно ". 

Норвегия съобщи, че хеликоптерите, които е поръчала на " Ен Ейч Индъстрис " - компания благосъстоятелност на " Еърбъс хеликоптърс ", италианската компания " Леонардо " и нидерландската " Фокер аеростръкчърс ", са били ненадеждни, доставени са прекомерно късно или въобще не са били доставени, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР