Норвежецът Йоханес Клаебо направи нещо, с което заслужи уважението на

...
Норвежецът Йоханес Клаебо направи нещо, с което заслужи уважението на
Коментари Харесай

Йоханес Клаебо направи нещо, с което заслужи уважението на целия свят

Норвежецът Йоханес Клаебо направи нещо, с което заслужи уважението на всички фенове на спорта и ски бягането.

Трикратният международен първенец от Оберсдорф 2021 Клаебо е помолил Норвежката федерация по ски да отдръпна подаденото обжалване за дисквалифицирането му в маратона на 50 км типичен жанр.

Видео случая с участием Клебо и Большунова! Что думаете?
— Eurosport.ru (@Eurosport_RU) Клаебо завоюва надпреварата по извънредно трагичен метод и финишира първи. Малко преди финала обаче той имаше лек конфликт с Александър Болшунов, който по-късно счупи щеката си и бе изпреварен и от Емил Иверсен от Норвегия. По-късно от Международната федерация по ски (FIS) декласираха Йоханес Клаебо и присъдиха купата на Емил Иверсен, среброто на Александър Болшунов, а бронза на Симен Крюгер.



Жюри на FIS реши, че Клаебо е отговорен за случая.

На 9 март, Норвежката федерация по ски подаде тъжба във FIS. Норвежците желаеха да се признаят първичните резултати.

“Да си призная почтено, имах няколко сложни дни – в прочувствен проект като в увеселителен парк.

Да, аз бях в дълбока меланхолия!Отне ми доста сила и не желая да изгубвам повече време и сили за това. Историята към този момент е надхвърлила границите на надпреварата. Аз съм скиор, а те желаят да решат резултата от ски надпреварата в офиса - това е неверно. Трябва да се изправя пред бъдещето. Имах положителни надпревари в най-хубавото си международно състезание и ще се погрижа в никакъв случай повече да не попадна в тази обстановка. Току-що споделих на Норвежката ски федерация да отдръпна жалбата си пред журито на FIS. Така или другояче, приемането на златен орден няколко дни след най-хубавото ми съревнование в кариерата би било напълно друго. Винаги ще имам вяра, че не съм направил нищо неприятно - и че не съм пречил на никого. Но в този момент този случай завърши и би трябвало да се съсредоточа върху финалите на Световната купа през уикенда. Искам да поздравя Емил Иверсен за успеха - и мисля, че той заслужава същински празник. Поздравления за моя другар! В същото време бих желал да поздравя Александър Болшунов за сребърния орден. Той е брилянтен скиор. Предстоят ни доста вълнуващи надпревари. Очаквам с неспокойствие финала на Световната купа - и ще направя всичко допустимо в събота и неделя “, написа Клаебо на в Instagram.
View this post on Instagram

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР