Норвегия става все по-богата с всяка минута от войната в

...
Норвегия става все по-богата с всяка минута от войната в
Коментари Харесай

Норвегия ще предостави 5-годишен пакет за подкрепа на Украйна

Норвегия става все по-богата с всяка минута от войната в Украйна. От предходната година скандинавската страна удвои напъните си, с цел да помогне за компенсиране на спада в доставките на съветски газ за Европа след нашествието на Москва в Украйна.

Но министър председателят на Норвегия отхвърля да е " печалбар от войната ".

 
Парите, идващи от продажби на петрол и газ, не постъпват в моя бюджет. Те постъпват в пенсионните фондове и това е нашият метод да разпределим тези доходи за бъдещите генерации.
Юнас Гар Стьоре – министър председател на Норвегия

Стьоре отхвърля подмятания от други водачи като този на Полша, че Осло, въпреки и несъзнателно, се е облагодетелствал от войната в Украйна за лична финансова полза.

Норвегия ще стане един от най-големите донори на Украйна с петгодишния оздравителен проект на стойност 75 милиарда крони или 7.3 милиарда $.

 
Поели сме ангажимент в Норвегия да поддържаме високо равнище на поддръжка за Украйна. Норвегия е страна с шанс. Имаме доходи и опция да създадем разлика. И аз усещам тази отговорност.
Йонас Гар Стьоре – министър председател на Норвегия

Премиерът Стьоре заяви, че финансовият пакет ще бъде разграничен на две елементи, като половината от средствата ще бъдат предопределени за военна помощ, а другата половина – за филантропични потребности. Планът, предусещащ отпущането на 1.5 милиарда $ годишно, ще бъде препоръчан за гласоподаване в Народното събрание. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР