Норвегия преустанови целия трафик на хеликоптери към своите офшорни нефтени

...
Норвегия преустанови целия трафик на хеликоптери към своите офшорни нефтени
Коментари Харесай

Норвегия ще приземи хеликоптерите S-92A на Sikorsky след смъртоносна катастрофа

Норвегия прекрати целия трафик на хеликоптери към своите офшорни нефтени и газови залежи след смъртоносна злополука и съобщи, че обмисля да приземи модела S-92A на Sikorsky, до момента в който проверява случая.

Жена на към 60 години почина, а петима души бяха ранени, когато хеликоптер от този модел падна в океана край западната част на Норвегия на 28 февруари, до момента в който изпълняваше подготвителна задача за търсене и избавяне, оповестиха представители на полицията и петролната компания.

В четвъртък един от оживелите членове на екипажа е бил в сериозно положение, а различен е бил тежко ранен, до момента в който останалите трима са получили по-леки пострадвания, заяви болничното заведение, която ги лекува, в обновена информация в платформата за обществени медии X.

Норвежкият орган за гражданска авиация (CAA) заяви, че обмисля дали да разпореди приземяване на S-92A - прочут като " работния кон " на петролната промишленост на скандинавската страна, който транспортира съвсем всички служащи до и от петролните залежи.

" Това е с висок приоритет за нас ", се споделя в изказване на CAA. Тя не заяви по кое време ще бъде взето решение.

Equinor, най-големият производител на петрол и газ в Норвегия, съобщи, че ще направи обзор на обстановката до 09:00 ч. по Гринуич в петък./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР