Нормално протича подготовката за провеждането на насрочените за утре парламентарни

...
Нормално протича подготовката за провеждането на насрочените за утре парламентарни
Коментари Харесай

Най-малко 8 машини за гласуване не са проработили след инсталирането им

Нормално протича подготовката за провеждането на плануваните за на следващия ден парламентарни избори, разясниха от Централната изборна комисия за БНР. Предприети са и всички дейности да се обезпечи сигурността на пространствата за гласоподаване.

В 8 секции към 18 часа машините за гласоподаване не са проработили при инсталирането.

" Седем от тях при включването не са работили, аза една машина не са се намерили смарткартите в куфара, в който е машината, тъй че това е повода в тези 8 секции досега на следващия ден да се гласоподава единствено с хартиени бюлетини. " - уточни говорителката на ЦИК Росица Матева.

Четири от неработещите машини са в секции от столичните региони и по една в РИК в Търговище, Смолян, Бургас и Пазарджик.

Матева подсети, че осведомително обслужване има уговорката да заменя неработещи устройства за видеозаснемане в днешния ден, на следващия ден това ще е невероятно.

Тя е безапелационна, че сигурността на утрешния избор е обезпечена. Хората би трябвало да са спокойни, когато отидат да упражнят правото си на избор:

" От регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи са предоставени телефони. Ние също имаме при нас телефоните, на които би трябвало да се звъни, тях ще ги изпратим на районните изборни комисии. Нека всички да бъдат спокойни - Министерството на вътрешните работи е подхванало ограничения, тъй че да не се допусне опция въобще да се слагат някакви такива устройства, с цел да могат умерено всички гласоподаватели да гласоподават. "

Още довечера стартира и гласуването зад граница - първи отварят секциите в Нова Зеландия, а малко след тях и тези в Австралия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР