Нормално е дневно да губим около 80 косъма. Надвишаването на

...
Нормално е дневно да губим около 80 косъма. Надвишаването на
Коментари Харесай

Какво да правим, когато косата капе?

Нормално е на ден да губим към 80 косъма. Надвишаването на тази норма, обаче, е към този момент проблем и би трябвало да се вземат ограничения. Колкото по-навреме се погрижите за косопада, толкоз по-добър ще бъде резултатът.

Кои са главните аргументи за загуба на коса:

Силен стрес Използване на стилизиращи устройства – сешоар, маша, преса Еднообразна диета, липса на задоволително витамини и минерали Прием на медикаменти и антибиотици,. Хормонални нарушавания в организма Бременност и раждане Инфекции на скалпа (себорея, дерматит) Хирургически интервенции Неблагоприятни фактори на околната среда

Кои витамини вземат решение казуса с повредената и изтощена коса?

Витамин А (ретинол) оказва помощ за възобновяване на развалени структури. При неналичието му косата се поврежда и стартира да капе.

Витамините от група В са от значително значение за здравето на епителната тъкан на главата. Всички витамини от група В имат удобен резултат върху скалпа, привеждат го в норма и усъвършенстват положението на косата.

В2 (рибофлавин) предизвиква по-доброто кръвообращение. С негова помощ всички потребни субстанции се усвояват по-добре. Липсата на В2 се вижда незабавно, защото краищата на косата стават сухи и чупливи, а в корените косата стои мазна.

B3 (никотинова киселина) – форсира метаболитните процеси, подхранва и овлажнява. Твърде сухата коса приказва за неналичието точно на този витамин.

В5 (пантотенова киселина) – придава жизнеспособност на корените. При липса на В5 косата посивява в корените и пораства постепенно.

В 6 покачва имунитета. Под въздействието на този витамин косата става по-силна, придобива по-добра резистентност към всички неподходящи фактори. В6 също се бори с пърхота и оказва помощ за възобновяване на косата след къдрене.

B 9 (фолиева киселина) работи в тандем с пантотеновата киселина. Регулира мастните жлези. При липса на B6, косата се омазнява за доста малко време.

B 12 –  насърчава гладкостта и еднородността, оказва помощ за възобновяване на кръвоносните съдове.

Витамин Е предизвика клетките на кожата да работят по-добре, подтиква появяването на нови косми и укрепва старите.

Витамин F оказва помощ да се преодолеят всички негативи, свързани със актуалния живот, които вредят на хубавата коса.

Всички тези витамини, потребни при косопад, са от значително значение за контролиране на кръвообращението и храненето на космените фоликули. При липса на някои от тях отслабва и стартира да пада. Така че, в случай че желаете да имате здрава и мощна коса, променете диетата си. Това ще окаже позитивен резултат върху цялото тяло.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР