Нормално е да изпитвате някои негативни мисли в ума си

...
Нормално е да изпитвате някои негативни мисли в ума си
Коментари Харесай

6 съвета как да изчистите ума си от лоши мисли

Нормално е да изпитвате някои отрицателни мисли в мозъка си или да бъдете строги към себе си понякога – това е част от човешкия опит.

Но в случай че установите, че се чувствате изключително отрицателни за по-дълги интервали от време или това пречи на психологичното ви здраве, може да е време да извършите инвентаризация и да извършите някои корекции за вашето благоденствие.Културата ни от дълго време разделя психическото и физическото здраве, само че е значимо да помним, че нашето психическо здраве въздейства върху физическото здраве и противоположното. Мислите могат да се трансфорат във физически признаци.

 infomax-logo-50-15-HW

Когато тези отрицателни мисли станат преобладаващи в съзнанието ни, можем да имаме по-хронични проблеми. Предизвикателството с тези автоматизирани мисли е, че те постоянно могат да бъдат неправилни и постоянно са безполезни.

Постоянният цикъл на цинизъм, безизходност, обезсърчение или самообвинения може да докара до продължителен психически стрес, изяснява той. На собствен ред този нескончаем психически стрес може да повлияе на вашето физическо благоденствие. Физиологичните признаци могат да основат спомагателни отрицателни мисли и цикълът продължава.

6 съвета по какъв начин да изчистите мозъка си от неприятни мисли

1. Признайте ги

 филтриране на мозъка 6 съвета по какъв начин да изчистите мозъка си от неприятни мисли

Осъзнаването е първата стъпка! Потиснатите мисли постоянно избухват назад, тъй че вместо да ги отблъсквате, разпознайте и наблюдавайте без преценка. Настройте се на мислите си и мозъка си, изключително в случай че забележите неприятно положение на настроението. С други думи, в случай че се чувствате отпаднали, започнете да следите мислите си малко по-внимателно. Как звучи вашият вътрешен монолог? Страшно ли е или цинично?

2. Копайте надълбоко, идентифицирайте мисълта

 филтриране на мозъка 6 съвета по какъв начин да изчистите мозъка си от неприятни мисли

Запитайте се коя е мисълта, която ме разстройва най-вече?Изберете един за начало. Ако можете да се хванете, запишете го и го оставете настрани за оценка по-късно. В началото това може да е малко предизвикателство, само че помислете за това по следния метод: мислили ли сте в миналото да си купите съответна кола и внезапно да започнете да виждате тази кола на всички места? Това, върху което се фокусирате, ще стартира да става все по-очевидно. Използвайки вашето съзнание и мозъка, ще става все по-лесно и по-лесно да „ улавяте “ мислите си, когато идват.

3. Оценете мисълта

 филтриране на мозъка 6 съвета по какъв начин да изчистите мозъка си от неприятни мисли

Време е да станете аналитични. Нека деконструираме мисълта и я предизвикаме. „ Запитайте се: „ Тази мисъл изцяло ли е точна? “.„ Тази мисъл оказва помощ ли ми или ме стопира? “

Например, в случай че имате отрицателни мисли за това, че сте ужасни в работата си и идентифицирате мисъл като „ Никога няма да науча X съставния елемент на моята работа “, тогава можете да се заровите в корена на тази мисъл. Може би се борите с увереността или самочувствието си? Или се чувствате претрупани или незадоволително подкрепени?

Може да започнете да оспорвате мисълта и мозъка. Научили ли сте нещо неотдавна, което наподобява мъчно първоначално? Напомнете си, че можете да научите и сте го правили в предишното. Добавете малко логичност и доказателства към сместа. Нарушете модела.

4. Заменете мисълта

 филтриране на мозъка 6 съвета по какъв начин да изчистите мозъка си от неприятни мисли

Сега би трябвало да пренапишете описа. Вмъкнете по-точна, реалистична или обективна мисъл.

Придържайки се към предходния образец, вместо да мислите, че сте ужасни в работата си, тъй като „ в никакъв случай няма да научите “ това, което би трябвало, пробвайте да вмъкнете нова реалистична и оптимистична мисъл като: Въпреки че може да имам проблеми с тази задача, с малко повече отделено време, ще го получа. Ума е от огромно значение.

5. Приемете мисълта такава, каквато е

 филтриране на мозъка 6 съвета по какъв начин да изчистите мозъка си от неприятни мисли

Можете ли просто да приемете мисълта като мисъл? Това звучи малко като гатанка, само че в основата си си припомня, че ще имате тонове мисли дневно (поне 6000!), всеки ден. Не всички те се коренят или отразяват вашата действителност. Просто наблюдавайте, че имате мисъл и се уверете, че мислите идват и си отиват. Запитайте се дали това ще има разлика след една година, пет години или 10 години?Не вярвайте на всичко, което мислите. Мислете доста добре с мозъка.

6. Напишете проект

Понякога оказва помощ да напишете отрицателна мисъл и да преминете през предходните стъпки. Бихте могли да възприемете метод с работен лист и да деконструирате мислите си, когато се появят. Въпреки че това може да бъде много потребно, няма да работи за всички, тъй че пробвайте и вижте дали работи за вашия мозък и мозъка.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР