Нормализирането на отношенията между Русия и Украйна зависи от Киев.

...
Нормализирането на отношенията между Русия и Украйна зависи от Киев.
Коментари Харесай

Медведев за отношенията с Украйна: Топката е в тяхното поле

Нормализирането на връзките сред Русия и Украйна зависи от Киев. Това съобщи съветският министър председател Дмитрий Медведев, представен от " Спутник ".

" Всичко е в ръцете на новия президент, на новата власт. Ако желаят да създадат стъпки в тази посока, ще го сторят ", разяснява той в телевизионно изявление. Медведев подсети, че не Москва, а украинското държавно управление е влошило връзките сред двете страни.

Ако желаят да възобновят нещо (отношенията с Русия - бел.ред.), са способни да го създадат, в този момент топката е в тяхното поле, уточни той.

Медведев съобщи, че не си прави илюзии по отношение на реториката на новото държавно управление на Украйна.

Изявленията, които в този момент слушаме от Киев, са доста спорни, само че не виждаме никакво деяние, разяснява той и добави, че би трябвало време, с цел да може да се сложи оценка на водената от новата власт политика.

Отношенията сред Русия и Украйна се утежниха поради спора в Донбас и анексирането на Крим от Русия след референдума от март 2014 година

Киев упрекна Москва в интервенция във вътрешните работи на страната и в присъединяване в спора в Донбас.

От своя страна Москва неколкократно отхвърли тези обвинявания и съобщи, че се надява съседката й да преодолее рецесията допустимо най-скоро. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР