Нормализира се обстановката в община Провадия. Вчера язовирът в провадийското

...
Нормализира се обстановката в община Провадия. Вчера язовирът в провадийското
Коментари Харесай

Евакуираните жители на Тутраканци ще се върнат в домовете си още днес

Нормализира се ситуацията в община Провадия. Вчера язовирът в провадийското село Тутраканци преля. Евакуирани бяха няколко фамилии. Нивото на язовира към този момент е под сериозния най-малко и заплаха за популацията няма.

Повече детайлности вижте в директното включване на кореспондента ни от Варна Силвия Благоева.

Тутраканци, Провадия

Цяла вечер в село Тутраканци е имало дежурни екипи на пожарната и полицията. Нивото на язовира е спаднало, екипите са обезводнявали с помпи, изясни регионалният шеф на Варна Стоян Пасев.

Засеганати от водите на язовира са 10 къщи, а 12 души са били евакуирани. В момента нямаме обстановка в рецесия, затова в 9 ч заседава щаба и още през днешния ден ще бъдат върнати хората по домовете, съобщи Пасев.

Това е язовир, който с изключение на за лов на риба, не служи за напояване и мисля, че ще се вземе решение да бъде закрит, добави той.

Няма да има евакуация на прилежащото село Бозвели, каквито догатки имаше през вчерашния ден, безапелационен беше регионалният шеф.
 Няма заплаха за популацията на Тутраканци след преливането на язовира Няма заплаха за популацията на Тутраканци след преливането на язовира
Няма заплаха за популацията на село Тутраканци, нощта мина умерено. Нивото на язовира е под сериозния най-малко. Това съобщи за "По света и у нас " з...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР