Нормализира се обстановката в област Видин, но тепърва предстоят много

...
Нормализира се обстановката в област Видин, но тепърва предстоят много
Коментари Харесай

Обстановката във Видинско се нормализира, но тепърва предстои много работа

Нормализира се ситуацията в област Видин , само че занапред предстоят доста действия по отводняване на къщи и ремонт на инфраструктурата , оповестиха от пресцентъра на Областна администрация. 

Отменено е оповестеното отчасти бедствено състояние за територията на община  Ружинци , считано от 07:00 часа през вчерашния ден. По информация на кмета на общината остава затворен част от общински път Ружинци – Белотинци – Черно поле – Буковец, след с. Черно поле в посока с. Смирненски и гр. Брусарци за неопределен срок. Към сегашния миг ситуацията на територията на общината е естествена .

Вчера е завършило отводняването на наранени дворове и къщи в град Дунавци . Техниката и наличния състав, на РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “–Видин, са оттеглени от територията на града , като при нужда ще реагират на всеки сигнал за наново отводняване , в резултат на излезли подпочвени води .

Непочистени все още са към 10 къщи . От страна на Областна дирекция по сигурност на храните-Видин е възложен безплатно препарат за осъществяване на стерилизация в засегнатите дворове. Приключил е огледът, от образуваната общинска комисия, на потърпевшите в Дунавци семейства .

По информация на кмета, засегнатите от наводнението улици са мощно повредени и следва тяхното разчистване и поправяне . С частна техника продължава отводняването на шахти . Приключили са дейностите по изземване и загробване на удавени животни от територията на най-голямото обитаемо място в община Видин.

За последните 24 часа равнището на река Тимок се намалява със 10 см. При станция Чоконьар равнището при Брегово е на кота 2,5 м под петата на дясна защитна дига на река Тимок. Извършват се ежедневни обходи и наблюдаване.

Стопанисваните от сдружението язовири са в положително техническо положение и имат свободен ретензионен размер, като се изключи язовир Ошане , който е цялостен на 100 %. Към сегашния миг следено се изпускат водни маси за освобождение на ретензионен размер. На язовир Полетковци е въведен непрекъснат режим на надзор , обход и наблюдаване. Язовирът е цялостен на 81% .

От 13 юни до сегашния миг Областна администрация-Видин всекидневно представяше настояща информация за ситуацията на територията на региона към Администрацията на Министерския съвет.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР