Номинираният за нов министър на здравеопазването няма да бъде лекар.

...
Номинираният за нов министър на здравеопазването няма да бъде лекар.
Коментари Харесай

Цветанов потвърди: Новият здравен министър няма да е лекар

Номинираният за нов министър на опазването на здравето няма да бъде доктор. Това разгласи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, с което усили спекулациите по отношение на това, че постът ще бъде ангажиран от зам.-министъра на финансите Кирил Ананиев.

По-рано през днешния ден, след среща сред съдружните сътрудници от ГЕРБ и Обединени патриоти, от държавната пресслужба оповестиха, че към този момент има номиниран претендент за здравен министър, само че името му не бе посочено. Веднаг по-късно в медиите изтече информация, че става въпрос обаче тъкмо за Ананиев.

„ Даваме огромен заем на доверие за бъдещия министър на опазването на здравето. Вече има политическо решение кой да бъде претендентът, като на 10 ноември ще бъде огласено неговото име ", разяснява Цветанов, представен от пресцентъра на ГЕРБ.

Той се въздържа от наименуване името на бъдещия министър, като означи, че това ще стори министър-председателят Бойко Борисов на 10 ноември.

Решението номинираният за министър да не е доктор е подбудено от доста условия.

„ Парите се усилват годишно и считам, че един подобен метод би бил потребен ", разяснява Цветан Цветанов.

По думите му дали ще бъде непокътнат екипът на подалия оставка проф. Николай Петров ще бъде решение на неговия правоприемник.

„ Хората в него обаче би трябвало да бъдат наложително свързани със опазването на здравето ", посочи Цветан Цветанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР