Номинираният от ГЕРБ-СДС за министър-председател Николай Габровски ще разговаря утре

...
Номинираният от ГЕРБ-СДС за министър-председател Николай Габровски ще разговаря утре
Коментари Харесай

Николай Габровски, БСП и ДБ ще обсъдят съставянето на кабинет

Номинираният от ГЕРБ-СДС за министър-председател Николай Габровски ще беседва на следващия ден с представители на Българска социалистическа партия и " Демократична България " в търсене на поддръжка за сформиране на държавно управление с първия мандат.

От двете обединения потвърдиха, че ще се отзоват на поканата на претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС от почитание към него. И още веднъж повториха, че позициите им остават непроменени и няма да поддържат мандат на най-голямата парламентарно показана мощ в 48-ото Народно заседание.

Срещите ще се проведат в постройката на Народното събрание.

От " Продължаваме промяната " още не са получили покана, само че предложиха на Николай Габровски да се концентрира върху партиите, които биха му обезпечили поддръжка за възможен кабинет.

Този понеделник президентът Румен Радев връчи досието с проучвателния мандат за сформиране на държавно управление на Габровски. При президента бяха също Томислав Дончев - зам.-председател на ГЕРБ и Десислава Атанасова - ръководител на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Като първа политическа мощ вашата отговорност за сформиране на държавно управление е най-голяма, сподели президентът Румен Радев по време на връчването на мандата.
 
Президентът чака в седемдневен период от ГЕРБ-СДС да предложат състав на кабинет, който " да отговори на високите публични упования за непоклатимост, експертност и отговорност ". Радев означи, че преди 40 дни с ГЕРБ-СДС е почнал цикълът от съвещания за сформиране на държавно управление.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР