Номинациите за тазгодишните награди Оскар станаха ясни вчера и в

...
Номинациите за тазгодишните награди Оскар станаха ясни вчера и в
Коментари Харесай

Кои бяха пренебрегнати от Оскарите

Номинациите за тазгодишните награди Оскар станаха ясни през вчерашния ден и в общи линии грандиозни изненади липсваха – отново предложиха Мерил Стрийп (счупи личния си връх с 21-ва номинация), главните кандидати за оценки са добре познатите ни любимци „ Формата на водата “, „ Три билборда отвън града “, „ Phantom Thread”, „ Най-мрачният час “, “Дюнкерк “, „ Вестник на властта “, “Call Me by Your Name “... Кои обаче бяха подценени?

Смяташе се, че този път Анджелина Джоли ще откри място измежду номинираните за Оскар с режисираната и продуцирана от нея драма „ First They Killed My Father “, само че в последна сметка това не се случи – нито тя, нито някой от актьорите откри място в листата с номинираните.

Очакваше се, че и Мишел Уилямс ще откри място в категорията за основна женска роля за играта си във „ Всички пари на света “, само че това не се случи. Стига й номинацията за Златен глобус.

Очаквано подценен се оказа обаче Джеймс Франко. След като завоюва Златен глобус за играта си в „ The Disaster Artist “, той се оказа сериозен кандидат и за Оскар, само че пък тъкмо тогава се появиха обвинявания и по отношение на него в непочтено държание и в последна сметка в този момент го няма измежду номинираните.

Докато Мерил Стрийп се радва на 21-та си номинация, сътрудниците й от кино лентата „ Вестник на властта “ Том Ханкс и режисьорът Стивън Спилбърг бяха пропуснати. Очакваше се и Джуди Денч да бъде измежду номинираните за основна женска роля във „ Victoria & Abdul “, само че името й не бе оповестено. Изненада беше и отсъствието на Мартин Макдона в категорията за постановка за кино лентата „ Три билборда отвън града “.

Източник: eva.bg
Снимка: getty images/guliver
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР