Но скромните сивозелени листа, които прибавяме в задушеното, могат да

...
Но скромните сивозелени листа, които прибавяме в задушеното, могат да
Коментари Харесай

Какво не знаем за дафиновия лист

Но скромните сивозелени листа, които прибавяме в задушеното, могат да предложат доста повече. Свойствата им са доста потребни за организма поради неповторимите биохимични характерности, тъй че уротребявайки известната в целия свят фалшификация, ние се грижим и за здравето си.

Дафиновият лист съдържа витамини А, С и В6, плюс тиамин, ниацин, фолиева киселина или рибофлавин. В допълнение, листата на лавровото дърво крият и доста количество минерали като желязо, цинк, фосфор, калций и магнезий.

Благодарение на тези съединения, дафиновият лист може да бъде превъзходен съдружник при укрепването на имунната система. Витамините и минералите подкрепят антиоксидантните функционалности на организма. Особено значим е приносът на веществото евгенол - ароматно масло в карамфила, индийското орехче, канелата и дафиновия лист.

Сушените постоянно зелени лаврови листа привнасят своя вкусен мирис без характерността на канелата или карамфила и предотвратяват киселинността в стомашно-чревния тракт, с помощта на евгенола и своите ензими, които разграждат храната по-ефективно. Така че дафиновият лит се очервата като...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР