Но проучването, както сами се досещате, не е насочено към

...
Но проучването, както сами се досещате, не е насочено към
Коментари Харесай

Мир по Кремълски: Министерство на пропагандата и разстрели. Това ли искат родните миротворци?

Но изследването, както сами се досещате, не е ориентирано към тях. Важното е масата, подложена на обработка от шумни антинатовски и проруски агитки да се умили за следващ път от мемоари за Дядо Иван, братушките и непобедимата Червена войска.

 

За тях са идващите редове и обстоятелства.

 

Бившият офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и сегашен президент на Русия Владимир Путин всеки миг ще подпише декрет за основаване на министерство на информацията и пропагандата. Идеята, както нормално, не идва персонално от Владимир Владимирович. Този път с предложение към Парламента се изявил депутатът от „ Единна Русия “и някогашен зам.-командващ на Южния боен окръг ген. Андрей Гурулев. Като движимост по тематиката, видният „ зелен чорап “ се обосновал, че в този миг сходно ведомство би играло решаваща роля за битка с информацията идваща от Запад и в контрола върху съветските медии, които би трябвало да повдигат патриотичния дух на популацията.

 

В същото време известният трол и някогашен министър председател на Русия, а в този момент зам.-шеф на Съвета за защита Дмитрий Медведев още веднъж повдигна въпроса за връщане на смъртното наказване. Повод за новото му експлоадиране е известието, че две момчета от Уфа се пробвали да саботират елмрежата в част от града. Те признали, че го вършат, тъй като са срещу войната в Украйна.

 

Такива предатели би трябвало да се разстрелват на място, без съд и присъда! – кипна Медведев в Telegram. Там той назова младежите „ уроди “, „ животни “, „ диверсанти “ и прочие педагогичен издържани квалификации.

 

Това препраща към скорошен декрет на Путин, който създаваше органи, които да работят в армията против военни, които са срещу войната или не желаят да водят война. Това стана в навечерието на започващата готовност.

 

И тъй като Путин, Медведев, както и запасния ген. Гурулев се аргументират с образци от Втората международна война, в реда на нещата е да напомним два-три обстоятелството в тази връзка.

 

Да, по време на онази война в действителност е имало Имперско министерство на националното обучение и пропагандата, само че то е било основано в Третия райх, управлявал го е Йозеф Гьобелс и е просъществувало 12 години. Една от обичаните тематики, разработвани от министерството е била битката с евреите до цялостното им заличаване. На 1 май 1945 година обичаният агитатор на Хитлер убива 6-те си деца, след което със брачната половинка си се самоубиват.

 

Смъртното наказване в Русия е неразрешено с мораториум от 1997 година Конституционния съд удостоверява решението през 1999 година От януари 2010 година смъртното наказване стопира да работи и в Чечения.

 

Истината е, че Путин и Медведев могат да го върнат – това зависи от Конституционни съд. Който обаче има право при форсмажорни условия в страната да трансформира влезнали в действие мораториуми.

 

И най-после за „ новите “ спецоргани, които ще наблюдават строго за дисциплината в армията и да няма пораженчески настроения.

 

През Втората международна война Сталин създава контраразузнавателна организация СМЕРШ, която да противодейства на немски шпиони в руската войска, както и да се оправя със руски военни, които демонстрират несигурност и прочие СМЕРШ в действителност значи „ Смърт на шпионите “. СМЕРШ се трансформира в тъмна мощ, в машина за ликвидиране. За интервал от близо 3 години „ персоналната армия на Сталин “, както наричали СМЕРШ е арестувала над 700 000 военнослужещи. Над 70 000 от тях са разстреляни, в това число 101 генерали и адмирали.

 

Към това връщат Русия Путин и Медведев. Това ли е мечтаното бъдеще?

 

В България Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ гневно се опълчват на военната помощ за Украйна.

 

" Неограничената власт в ръцете на лимитирани хора постоянно води до жестокости ". Казва го Солженицин.

 

А вие миролюбци, помислете, в ръцете на какви хора е властта в Москва.

 

Емил Азар

 

П.П. Не е неприятно другият път социолозите да попитат интервюираните: Къде желаете да живеят, учат и работят децата и внуците ви: а/ в Русия, б/ в България, в/ на Запад?

Може и подвъпрос да се зададе: В рубли, долари или евро желаете да получавате заплатите и пенсиите си?

Българските социолози са неподкупни, самостоятелни и не слугуват на никой.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР