Но може би най-основното е да готвим сами храната си

...
Но може би най-основното е да готвим сами храната си
Коментари Харесай

Целулитът и храненето - II

Но може би най-основното е да готвим сами храната си от пресни артикули и да не използваме никакви полуфабрикати. Едни от най-коварните са готовите бульони и комбинирани миксове под мъглявите названия „ За пиле ” или „ За барбекю ”. Те съдържат голямо количество изкуствени овкусители, към които постоянно се пристрастяваме и по-късно всяка същинска храни ни се коства блудкава. Можем да ги сменяем с ароматни подправки като босилек,, кориандър, майорана, куркума, риган, мащерка и други Освен всичко друго, те съдържат и етерични масла, които имат естествено антибактериално деяние.

Какво ще ни освободи от токсините:

Зеленолистните зеленчуци – салатки, спанак,, лук и чесън.

Наблегнете на ябълките и лимоните, тъй като те са богати на пречистващия организма пектин.

Студенопресовани растителни масла – екстра върджин, нерафинирани слънчогледово и рапично олио, ленено масло.

Пресни плодове и зеленчуци съгласно сезона. Не си мислете, че вършиме нещо положително за здравето си, като хапвате ягоди през декември. За да израстат без слънце, те са подхранвани със мощни торове и съдържат консерванти, с цел да устоят дълго по магазините. Затова през зимата, за предпочитане са или още по-добре сушените плодове и зеленчуци.

Кисело-млечни артикули, които са източник на. Избягвайте обезмаслените, тъй като за сметка на извлечените мазнини, са „ обогатени ” с разнообразни пълнители.

Хляб и артикули от. Те са богати на неразтворими фибри, които не разрешават на токсичните субстанции, да се задържат в организма ни.

Чайове от билки, които подкрепят работата на черния дроб и пречистват организма –, хилядолистник, листа от малина, лайка. Най-добре е да ги подслаждаме със захаросан мен.

Да сменяем нормалното си кафе с дестилат от. Не реагирайте с омерзение - тази напитка е доста приятна на усет и в действителност наподобява на инстантно кафе. Освен това е богата на пребиотика инулин.

Продължава: Целулитът и храненето - I
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР