Но Израел също така казва, че остава ангажиран със смазването

...
Но Израел също така казва, че остава ангажиран със смазването
Коментари Харесай

Израел и Хамас се стремят да удължат прекратяването на огъня в последния му ден, като е планирана още една размяна на заложници

Но Израел също по този начин споделя, че остава зает със смазването на военния потенциал на Хамас и прекратяването на 16-годишното му ръководство над Газа. Това евентуално би означавало разширение на сухопътната й атака от опустошената северна Газа на юг, където стотици хиляди палестинци са се натъпкали в убежища на Организация на обединените нации и където не престават да съществуват тежки условия макар увеличението на доставката на помощ съгласно примирието.

Освобождаването на десетки хора – най-вече дами и деца – които бяха измежду към 240-те, хванати от Хамас при широкообхватното нахлуване на 7 октомври в Южен Израел, което разпали войната, сплоти израелците зад апелите да върнат останалите.

Шестдесет и двама заложници бяха освободени, един беше освободен от израелските сили, а двама бяха открити мъртви в Газа.

„ Можем да върнем всички заложници вкъщи. Трябва да продължим да настояваме “, споделиха в изказване двама родственици на Абигейл Едан, 4-годишно момиче и двойно израелско американско гражд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР