Но фермерите твърдят, че украинското зърно, което е по-евтино от

...
Но фермерите твърдят, че украинското зърно, което е по-евтино от
Коментари Харесай

Фермерите от Евросъюза излязоха на протести срещу безмитния внос на украинско зърно

Но фермерите настояват, че украинското зърно, което е по-евтино от това, създадено в Европейски Съюз, не минава директно, а остава и наводнява централноевропейските пазари, сваляйки цените, до момента в който цените на торовете и силата порастват.

Български и румънски фермери стачкуват против безмитния импорт на украинско зърно и други аграрни артикули, което съгласно тях нарушава салдото на пазара и води до рухване на цените.

В петък протестиращи със селскостопански транспортни средства блокираха повече от 200 украински камиона на Граничен контролно-пропусквателен пункт сред Румъния и България.

„ Спрете геноцида на селското стопанство “ – пишеше на плакатите.

Протести против решението на Европейската комисия да удължи до юни безмитния импорт на украинско зърно се организираха и в столицата на Румъния Букурещ.

" Основното неодобрение е обвързвано с това деформиране на пазара на фона на вноса на селскостопански артикули от Украйна. Румънските фермери са достигнали точката, в която усещат, че към този момент не могат да поемат индустриалните разноски ", споделя Лиляна Пирон, изпълнителен шеф на Лигата на Асоциациите на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР