Нийл Магни (22-8 MMA, 15-6 UFC) направи впечатляващо завръщане в

...
Нийл Магни (22-8 MMA, 15-6 UFC) направи впечатляващо завръщане в
Коментари Харесай

Нийл Магни се завърна след 16 месеца с убедителна победа в UFC

Нийл Магни (22-8 MMA, 15-6 UFC) направи впечатляващо завръщане в полусредна категория на UFC след повече от година пауза, като завоюва безапелационно със съдийско решение (30-27, 30-27, 30-27) против изгряващия нокаутьор от Китай Ли Дзинлян (18-5 MMA, 9-4 UFC). Магни в един миг от кариерата си бе в топ 5 в дивизията и се стреми да си извоюва още веднъж тези позиции, като във визитката си има влиятелни триумфи над Хектор Лъмбарт, Келвин Гастелъм и Джони Хендрикс. Той към този момент е трети във безконечната ранглиста с 15 победи в полусредна категория и изостава единствено от легендите Джордж Сен Приер (19) и Марк Хюс (16), като провокира Майкъл Киеза в изявлението след борбата с китаеца.

MAGNY POURING IT ON. @NeilMagny is RELENTLESS! #UFC248 pic.twitter.com/1tdbwmnrxN
— UFC (@ufc) March 8, 2020 Магни се завърна в осмоъгълника за първи път от ноември 2018-а в блян да потвърди, че към момента заслужава място в елита на полусредна категория. Той записа попадения с ляв-десен прав, а Ли направи нескончаем опит за тейкдаун, притискайки съперника си до оградата. Американецът се изправи съвсем незабавно, само че изяде тежко дясно кроше, което го разклати. Магни обаче се окопити за секунди и на собствен ред осъществя тейкдаун, а китаецът се върна на краката си съвсем мигновено. Нийл вкара хубави десни колена в клинч, преди Ли да го повали на земята. Това също продължи единствено няколко секунди, като Магни даже изрита противника си обратно. Американецът вкара хубави леви прави в главата на противника и го държеше на отдалеченост с много по-дългия си обсег.

Магни стартира с водещата си лява ръка и във втория рунд, само че Ли бързо предизвика нов клинч, с цел да го обезврежда. Китаецът по-скоро бе изразходил повече сила в тези клинчове, като изяде няколко десни юмрука от съперника си. Магни продължаваше да записва попадения, до момента в който притискаше Ли до оградата, а двамата постоянно разменяха позиции, преди американецът да запише къс тейкдаун. В последните секунди Нийл наниза чудесни комбинации от прави и крошета в главата на съперника си, а добави и тейкдаун, с цел да подчертае още повече превъзходството си в борбата.

Ли знаеше, че към момента може да разчита на силата си за реализиране на поврат, като стартира да върви напред и да притиска съперника в опит да го нокаутира. Магни обаче влезе в клинч, след което пък избра да вкарва още веднъж водещия си ляв прав. Двамата прекараха много по-голяма част от багра в средата на клетката, спрямо предходните рундове, което се отразяваше положително на по-дългия войник. Минута и 20 секунди преди края Магни направи тейкдаун и стартира да постанова противника с лявата си ръка в тил. Американецът доминираше през цялата борба и справедливо отпразнува впечатляващото си завръщане в осмоъгълника.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР