Нивото на йод в организма лесно може да бъде проверено.

...
Нивото на йод в организма лесно може да бъде проверено.
Коментари Харесай

Как да разберете дали изпитвате дефицит на йод?

Нивото на йод в организма елементарно може да бъде тествано. Направете този домакински тест!

Проблемите с щитовидната жлеза могат да бъдат скрити и засягат работата на сърцето, метаболизма, растежа и развиването на човек, регулирането на телесната температура, нервната и репродуктивната система.

Щитовидната жлеза се намира в предната част на шията, сред ларинкса и ключицата. Тя отделя два хормона – тироксин (Т4) и тиронин (Т3). Чрез кръвта тези хормони се предават през тялото, като въздействат на разнообразни процеси в него. Те също по този начин контролират телесната температура, пулса, тежестта, както и психофизическото развиване.

Щитовидната жлеза е орган с форма на пеперуда, ситуиран в предната част на шията и тежи не повече от 30 грама. Въпреки дребния си размер, тази жлеза е значима за цялото човешко тяло. Тя е виновна за метаболизма.

Правилното действие на щитовидната жлеза се контролира от два съществени минерала – йод и магнезий, като първият е най-съществен за естественото действие и здравето на щитовидната жлеза. Има елементарен тест за инспекция на равнищата на йод в организма, който елементарно можете да извършите вкъщи.

Натопете съчка за уши в йодна смес и намажете китката. Ако кафявото леке ​​изчезне от ръката за по-малко от 24 часа, това значи, че в тялото няма задоволително този минерал. Дори когато приемате йодсъдържащи артикули, това не значи безусловно, че равнището на йод в организма е задоволително.

Най-добре е (въпреки че не е задължително) да се тествате незабавно след утринния душ и да наблюдавате какво се случва.

Запишете времето, когато сте почнали теста.

Петното може да бъде с всевъзможен размер.

Не забравяйте да наблюдавате цвета на петното през идващите 24 часа.

Как да тълкуваме резултатите от теста?

Най-общо казано, колкото по-бързо изчезва петното, това значи, че тялото ви се нуждае от повече йод. Ето на какво още би трябвало да обърнете внимание.

Ако петното стартира да избледнява, само че не е изчезнало изцяло след 24 часа, тогава всичко е наред.

Петното съвсем или изцяло е изчезнало за 18-24 часа – дребен недостиг, само че не е сериозен.

Петното е съвсем или изцяло изчезнало за 12-18 часа – има минус и би трябвало да се справите с казуса.

Петното съвсем или изцяло изчезва за 6-12 часа – има сериозен дефицит на йод, неотложно се консултирайте с доктор.

Вижте още: Полезни свойства на гела от алое вера

Петното съвсем или изцяло изчезва за по-малко от 6 часа – има сериозен дефицит на йод, това към този момент е сигнал за незабавно посещаване при доктор.

Ако имате йоден недостиг, би трябвало неотложно да посетите доктор. Ако обаче дефицитът е нищожен, коригирайте диетата си. Яжте повече печени картофи, червени боровинки, сини сливи, тресчица, скариди и консервирана риба звук. Добри разновидности са пуйка, мляко, варени яйца, кисело мляко, сирене чедър, банани и ягоди.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР