Нивото на река Вардар е все още високо и не

...
Нивото на река Вардар е все още високо и не
Коментари Харесай

Наводнения и щети от силните валежи в Северна Македония

Нивото на река Вардар е към момента високо и не се е трансформирало от през вчерашния ден, оповестяват от локалните управляващи в Раотинце, община Йегуновце, където през вчерашния ден са били наводнени ниви, пътища и към 15 двора къщи.

Според информацията, предоставена от локалната общественост на Центъра за ръководство на рецесии през вчерашния ден, водата от реката е преляла на сериозни места край Копанце и през местността " Старо Вардарище " е навлязла в село Раотинце.

Отделно се търсят хора в река Лепенец.

Издирването на изчезналите в река Лепенец продължава, заяви шефът на Центъра за ръководство при рецесии Стоянче Ангелов.

Реката е дълбока и доста бърза и носи със себе си предмети, които съставляват заплаха за водолазите, сподели той.

От Община Крива Паланка оповестяват, че сутринта преваляванията са спрели, равнището на Крива река е намаляло и тя се е върнала в коритото в региона на града. Намаляло е и равнището на реките и деретата, които се вливат в Крива река.

От община Прилеп оповестяват, че има провали по инфраструктурата.

Центърът за ръководство при рецесии осведоми, че се чака последователно нормализиране на ситуацията с водните равнища в цялата страна, само че въпреки всичко би трябвало да се внимава. Особено значимо е деликатно придвижване около реките, освен поради вероятни местни превалявания, само че и поради забележимите и невидими вреди по пътищата от пороите и подкопаването на крайбрежията на реките. Необходимо е да се обърне внимание и на свлачищата. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР