Нивото на река Урал в град Оренбург се покачи до

...
Нивото на река Урал в град Оренбург се покачи до
Коментари Харесай

Русия може да хвърля бомби, но да спаси Оренбург от водата не може

Нивото на река Урал в град Оренбург се повиши до нови рекордни стойности. Това се случи на фона на няколко тежки наводнения, които постановиха евакуацията на хиляди жители на Русия и Казахстан, съобщи БГНЕС.

Бързо покачващите се температури разтопиха снега и леда и дружно с проливните дъждове доведоха до преливане на редица огромни реки, които пресичат Русия и Казахстан.

Според управляващите в Тюменска област, Западен Сибир, река Ишим също се е покачила до рискови равнища. Длъжностните лица предвиждат, че реките Ишим и Тобол ще доближат оптимално равнище едвам към 23-25 април.

Според градските управляващи река Урал е достигнала 11,29 м в Оренбург, което е с два метра над сериозното ѝ равнище. В някои елементи на града над мътната вода към този момент се виждат единствено покривите на къщите. Регионален чиновник съобщи, че пикът в Оренбург ще настъпи на 12 или 13 април. Властите оповестяват, че повече от 10 700 от общо над 400 000 души население са били евакуирани, а към 11 700 жилища са били наводнени.

Няколко села са евакуирани и в областите Курган и Томск на изток.

Смята се, че към 100 000 души са напуснали домовете си в Русия и Казахстан.

Властите обаче оповестиха, че изискванията в Орск, който беше мощно обиден след разкъсване на язовир, са се подобрили. Длъжностните лица обявиха, че равнището на водата още веднъж спада.

Съобщава се за няколко демонстрации от страна на поданици на съветски градове, ядосани от това по какъв начин съветските управляващи се оправят с рецесията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР