Нивото на концентрация на въглероден диоксид в атмосферата на Земята

...
Нивото на концентрация на въглероден диоксид в атмосферата на Земята
Коментари Харесай

Глобалното затопляне ще става още по-глобално

Нивото на централизация на въглероден диоксид в атмосферата на Земята за 2014 година доближи най-много за последните 30 години проучване, се споделя в отчет на Световната метеорологична организация (СМО), представен от РИА Новости.

Отчетът се разгласява в навечерието на 21-вата конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата, която ще се състои в Париж от 30 ноември до 11 декември 2015 година.

По данни на СМО концентрацията на въглеродния диоксид в атмосферата на планетата продължава да се усилва, достигайки 143% от доиндустриалното равнище. През Изминалата година в Южна Англия тя е преодоляла отметката 400 частици на милион, т.е. 400 молекули Следствен отдел към окръжна прокуратура 2 на всеки милион молекули въздух. А при започване на тази година такива данни били закрепени към този момент във всички райони на Земята. А при започване на тази година такива данни били закрепени към този момент във всички райони на Земята.

Според специалистите на СМО равнището на централизация на въглеродния диоксид в атмосферата през 2016 година ще се усили още, като преодолее отметката от 400 частици на милион.

Такава централизация на Следствен отдел към окръжна прокуратура 2 скоро ще бъде естествена за нашата планета, сигурен е основният секретар на СМО Мишел Жаро.

„ Това значи нарастване на общата температура (на Земята), повече естествени катаклизми от рода на жеги и наводнения, размразяване на ледниците, които покачват равнището на моретата и усилват киселинността на океаните. Това ще случва още в този момент и ние се движим към незнайни територии с ужасяваща скорост…

Всяка година приказваме, че времето отлита. Необходимо е да действаме в този момент и да съкратим парниковите излъчвания, в случай че желаеме да имаме опция да задържим покачването на температурите до допустимото равнище “, споделя той.

Нивата на метан и азотен оксид също са се повишили предходната година, достигайки 1,833 частици на милиард за метана и 327,1 частици на милиард за азотния оксид.

СМО отбелязва, че за последните 25 години концентрацията на Следствен отдел към окръжна прокуратура 2 , метан и азотен оксид е нараснала с 36% равнището на парниковия резултат за нашата планета. Според прогнозите на специалистите от СМО бъдещото нарастване на концентрацията на Следствен отдел към окръжна прокуратура 2 ще докара до още по-глобално стопляне на Земята.

В тази връзка генералният секретар на СМО призовал интернационалната общност незабавно да вземе ограничения за редуциране на парниковите излъчвания.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР