Нивото на колективен имунитет срещу коронавирусна инфекция в Русия се

...
Нивото на колективен имунитет срещу коронавирусна инфекция в Русия се
Коментари Харесай

Путин иска 90% колективен имунитет, Русия ваксинира по над 1% от населението си на седмица

Нивото на групов имунитет против коронавирусна зараза в Русия се е нараснало през седмицата от 60,4% на 61,8% . Това сподели пред кореспонденти в четвъртък вицепремиерът на Русия Татяна Голикова, оповестява ТАСС.

" Към 30 декември имунизацията с първия съставен елемент е осъществена 78 694 436 пъти, имунизация на цялостния цикъл - 74 539 609 пъти. Нивото на груповия имунитет в Русия е 61,8% ", сподели тя.

Нивото на груповия имунитет надвиши 80% в четири района на Руската федерация. " Вече имаме четири водещи района, където равнището е надхвърлило 80%. Това са Севастопол (90,2%), Санкт Петербург (80,9%), Чукотка (80,7%) и Карелия (80,4%) ".

Според вицепремиера два района на Русия съвсем са достигнали равнището на групов имунитет от 80% - Република Тива (78,1%) и Московска област (77,2%). Тя също по този начин означи, че районите Липецк, Мурманск, Калининград, Белгород и Орил, както и Хакасия са достигнали равнището от 72% и повече.

Голикова прикани районите да внимават с премахването на рестриктивните мерки поради covid за новогодишните празници . " Апелирам към районите, макар намаляването на заболеваемостта с апел да внимават с премахването на рестриктивните мерки и увеличение на % на имунизация и реваксинация по време на празниците, изключително поради разпространяването на новия вариант Омикрон в света ".

По-рано вицепремиерът акцентира, че темпът на имунизация не би трябвало да се забавя , защото заради нуждата от реваксиниране на към този момент имунизираните руснаци индикаторът за стадния имунитет ще намалее. За да се реализира групов имунитет, сподели тя, 80% от пълнолетните руснаци, или повече от 90 милиона души, би трябвало да бъдат имунизирани .

По-късно президентът Владимир Путин разгласи нуждата от реализиране на 90% имунитет .
 Путин чака 80% групов имунитет следващата година, няма да преследва неимунизирани
Путин чака 80% групов имунитет следващата година, няма да преследва неимунизирани

Путин не харесва политици антиваксъри, нездравословни са за здравето на руснаците

Достъпът до Червения площад в Москва ще бъде стеснен на 31 декември от 17:00 часа заради ограничавания в града поради обстановката с ковид . " Във връзка с пандемията от коронавирусна зараза и запазването на редица ограничавания в града в тази връзка, както и използването на превантивни ограничения и изключването на обилни скупчвания на хора след 17:00 часа на 31 декември 2021 година, достъпът на жителите до Червения площад в Москва ще бъде стеснен ".

Оттам допълниха, че за запазване на публичния ред и сигурността на жителите по време на новогодишните празници се планува осъществяване на контролно-превантивни ограничения . В тях ще се включат представители на полицията, други правоохранителни органи . Ще бъдат включени публични пунктове за запазване на реда.

" Събитията ще се организират в регионите на новогодишните бази и други места за всеобщо събиране на жители. Особено внимание ще бъде отделено на предварителната защита на нарушаванията на публичния ред , както и наблюдението за съблюдаване на миграционното законодателство, в това число режима на престояване на територията на Руската федерация ", заключиха в ведомството.

Близо 1,5 пъти ще се усили броят на инспекторите, които ще ревизират съществуването на маски в московския превоз по новогодишните празници, разяснява шефът на държавната социална институция " Организатор на транспортите " Владислав Султанов.

" По време на новогодишните празници пътническият трафик в превоза на Москва се усилва, туристите идват в столицата. Освен това московчаните по-често посещават празнични събития, вървят в кафенета, кина, театри. По това време е изключително значимо да се поддържат и поддържаме високо равнище на сигурност, по тази причина призоваваме пасажерите да носят маски . През почивните дни ускоряваме инспекциите за съблюдаване в целия транспортен комплекс ".

От началото на декември чиновниците са разкрили над 40 хиляди нарушавания на условията на лекарите. Сега в града най-малко 500 контрольори наблюдават за съблюдаване на носенето на маски . " Над 700 инспектори ще работят от 1 до 10 януари, това е два пъти повече от предходната година ", сподели Султанов.

" Маска джоба или спусната до брадичката, е безполезна и не защищава. Призоваваме пасажерите да се зачитат взаимно здравето и сигурността и благодарим на всички, които съблюдават елементарни превантивни правила ", сподели Султанов.
 Истинският брой умряли от COVID-19 в Русия е над 600 000 души
Истинският брой умряли от COVID-19 в Русия е над 600 000 души

Русия се подрежда на трето място в света по брой умряли след Съединени американски щати и Бризилия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР