Нивото на безработица в Германия се подобрява през месец юли

...
Нивото на безработица в Германия се подобрява през месец юли
Коментари Харесай

Безработицата в най-голямата европейска икономика не е била толкова ниска от 1990 г.

Нивото на безработица в Германия се усъвършенства през месец юли като знак за непоклатимост на най-голямата европейска стопанска система, написа Bloomberg.

Броят на хората, които нямат работа, е намалял с 9000 до 2 537 милиона, сочат сезонно изгладени данни от Федералната организация по труда. Средната прогноза в изследване на Bloomberg бе за спад от 5000 души.

С това безработицата остава на 5.7% и регистрира рекордно ниско равнище от Обединението на Германия през 1990 година до момента.

" Новината за пазара на труда е позитивна ", съобщи в изказване ръководителят на трудовата организация Детлеф Шейле. " Заедно с това още веднъж се увеличи заетостта и търсенето от страна на фирмите за нови служащи продължава да се повишава ", добавя специалистът.

Високите настроения измежду немските компании и непрекъснато намаляващата безработица допускат, че мощното показване на стопанската система от началото на годината ще се разшири и през втората половина.

Неотдавна Bundesbank съобщи, че производството се трансформира в движеща мощ на напредък, а удобните условия на пазара на труда и настройките на потребителите евентуално ще усилят частните разноски.

Безработицата падна с към 5 000 души в западна Германия и с 4 000 в източната част на страната.

Въпреки по-малкото германци без прехранване, растежът в заплатите остава сдържан. А в това време потребителските цени през юли се покачват с 1.5 %.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР