„Нивата на смъртността са функция на заболеваемостта от преди две

...
„Нивата на смъртността са функция на заболеваемостта от преди две
Коментари Харесай

Искрен Веселинов възмутен: Разчитахме на дисциплина, но не се получи


„ Нивата на смъртността са функционалност на заболеваемостта от преди две или три седмици. Имаме доста по-голям проблем с равнищата на смъртността, защото по принцип сме една от най-умиращите народи в света, което е обвързвано с възрастовата конструкция на популацията и ред други проблеми, които не са зародили сега”. Това съобщи в утринния блок на " Нова телевизия " Искрен Веселинов, съпредседател на ПГ на " Обединени патриоти ", Вътрешна македонска революционна организация.

„ Това не е нещо обикновено. Това е проблем, който не е обвързван с ковид. Този проблем е по принцип. Ако не променим демографската си политика и метода към тези проблеми е ясно, че те ще останат за всяка епидемия”, уточни той.

По думите му в границите на този мандат са направени голям брой старания в тази посока, преди всичко за повишение на приходите. „ Трябва да приберем младото си население в страната”, съобщи Веселинов.

„ Не желая да подценявам COVID-19. Напротив. Това е един извънредно сериозен проблем. Но този стрес за системата и за популацията при нас има още по-негативен резултат, в сравнение с в Западна Европа, защото популацията е по-болно и по-възрастно”, уточни съпредседателят на ПГ на " Обединени патриоти ", Вътрешна македонска революционна организация.

„ Въвеждането на ограниченията беше неизбежно. Това, на което се разчиташе – повече дисциплинираност и отговорност, не се получи. През цялото време призовавахме да се придържаме към препоръките на специалистите. Нашите старания бяха ориентирани към ограниченията за подкрепяне на потърпевшите – затварянето на бизнесите поради ограниченията”, безапелационен е Веселинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР