Ница/Атина/Рим. Седем души са загинали, следа бури преминаха през части

...
Ница/Атина/Рим. Седем души са загинали, следа бури преминаха през части
Коментари Харесай

The Guardian: Бурите във Франция, Гърция и Италия причиниха „библейски разрушения“

Ница/Атина/Рим. Седем души са починали, диря стихии минаха през елементи от Франция, Гърция и Италия през уикенда, причинявайки наводнения, свлачища и сриване на надлез, написа английският вестник The Guardian .

Гръцките медии описаха бурите като оставящи след себе си „ библейско заличаване “ в някои региони на страната, до момента в който сриването на надлез в Северна Италия вследствие на наводненията върна спомените за моста „ Моранди “ в Генуа, срутил се по време на гръмотевична стихия през август 2018 година, при което починаха 43 души.

Бързо зародилите наводнения на френския Лазурен бряг лишиха живота на четирима души, а други двама се считат за изчезнали. Трима от удавените бяха открити в коли, които бяха отнесени при наводнения в региона на Вар, а четвъртият беше измежду групата, избавена от пожарната, когато лодката, която ги превозваше се обърна.

Междувременно в Гърция двама мъже на към 50 години починаха, откакто ветроходната им лодка се освободи от въжетата държащи я на пристанището и се обърна, понесена от мощни ветрове в Антирио.

Поне най-малко един човек е липсващ в Кинета, плажен град на запад от Атина, който е разказан като най-силно обиден от бурите. Спешните служби обявиха, че може да отнеме дни, с цел да се изчистят огромните вреди в региона, където изкоренените дървета и скалите от близките хълмове блокираха пътната мрежа.

Силните превалявания принудиха управляващите да затворят автомагистралата, свързваща гръцката столица с Коринт и полуостров Пелопонес, до момента в който службите почистят пътната мрежа от тонове тиня.

В Италия жена умря, откакто колата й беше пометена от наводнението на река Бормида в северната част на страната. В Торино имаше наводнения, свлачища в региона на Лигурия и езерото Комо преля в неделя, до момента в който река Тичино излезе от крайбрежията си за една нощ в северния град Павия. Венеция, която претърпя периодически наводнения през последните седмици, още веднъж беше наранена от познатата Алта или „ висока вода “.

Премиерът на Италия Джузепе Конте съобщи, че държавното управление е отделило 11 милиарда евро вложения, предопределени да ускорят планове за отбрана на страната от рискови метеорологични събития.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР