Нито един сценарий не може да бъде изключен в етапа,

...
Нито един сценарий не може да бъде изключен в етапа,
Коментари Харесай

Евгени Кръстев: НАТО се връща към естествения си баланс на военно-политически блок

" Нито един сюжет не може да бъде изключен в стадия, в който се намира развиването на съветската война в Украйна. " Такова мнение изрази пред БНР Евгени Кръстев, политолог и интернационален анализатор.

Кремъл и съветската войска поддържат чувството за провокации, по тази причина няма сюжет, който изцяло да бъде изключен – държанието на съветската страна демонстрира това, разясни Кръстев.

Той отхвърли изказванията, че НАТО върви след събитията.

" От 90-те години насам алиансът залагаше повече на дипломатическия вектор. Това, което е замислено и по всяка възможност ще се осъществя, като концепция на срещата в Мадрид, е връщане на естествения баланс, присъщ за НАТО като военно-политически блок. "

Силите за бързо реагиране на НАТО ще бъдат увеличени съвсем 8 пъти, посочи анализаторът.

" Съвсем естествено това значи, че наличието на НАТО по източния фланг ще бъде доста засилено. Източният фланг е най-уязвим сега и тази наклонност, обвързвана с източния фланг, ще продължи и в идващите години. " - добави специалистът.

Относно изгонването на десетки съветски дипломати от София Евгени Кръстев съобщи, че " въпросът не трябва на свободна нога да се политизира ".

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР