Нито един католик не беше чут или прочетен да протестира

...
Нито един католик не беше чут или прочетен да протестира
Коментари Харесай

По-католици от Папата са българските властници - slava.bg

Нито един католик не беше чут или прочетен да стачкува срещу съвпадането на датата на Великден за това изповедание с изборите за български парламент. Според към този момент остаряло броене към него принадлежат чутовните 0,6% от българските жители. При усиленото размразяване на нацията тези, най-вече в Третата възраст хора, в този момент евентуално са под 0, 5 на 100 от народа 10 години по-късно. Не е ясно и какво тъкмо биха им попречили изборите на празника. Особено като се има поради, че секциите за вота са в директно съседство до домовете им. Пък и знамението е положително - като нищо този избор се трансформирал във Велик Ден за България...

По-католици от Папата, по прекомерно сполучливото определение от националната мъдрост, обаче се оказаха политици от властта, които внезапно се трансфораха в изключителни радетели за безизборен Великден.

Само подсещаме, че първо от ГЕРБ бяха върли съперници на датата 28 март, обявена като предложение от президента, и впрегнаха всичките си сили и досадните си представители, сякаш "независими ", в тази агитация. После главните политически сили се схванаха с Радев да се ориентира вотът към 11 или 18 април, както 19 минути писа. Президентът организира съвещания с всички партии - на срещата с ГЕРБ знаково отсъстваха ръководителят и заместник-председателите на партията, която към този момент се кълнеше, че само и единствено 28 март е датата за изборите.

Цялата инфантилност сублимира в угриженост за католиците и техния Великден, мъдро прераснала в обобщението, че президентът по този метод пренебрегнал всички малцинства. И беше допълнена с заявен отвод да се разискват каквито и да било промени в Изборния кодекс. Даже свързани с ковид. Например, придобилото такава известност в света гласоподаване по пощата или обещаното от ГЕРБ още за предишните избори подаване на избор по електронен път.

Някои видни властници от ГЕРБ дори обясниха пред 19 минути, че във всичко ставало въпрос за ПРИНЦИП.

Който се върне нагоре в текста и си напомни детската игра към определянето на дата за изборите, или пък по-надолу мине през отхвърли от е-гласуване, сигурно ще повярва на това.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР