Nissan започна днес производството на първия си електрически седан, предназначен

...
Nissan започна днес производството на първия си електрически седан, предназначен
Коментари Харесай

Nissan пуска електромобил за китайския пазар

Nissan стартира през днешния ден производството на първия си електрически седан, предопределен особено за Китай, съобщи Асошиейтед прес.

Производители, измежду които General Motors и Volkswagen, се готвят тази година да пуснат един куп електрически седани, минивани и други високопроходими коли в Китай, особено проектирани за локалните усети и по-ниски бюджети. Nissan, Tesla, General Motors и други продават вносни електрически автомобили или електрифицирани версии на модели, създадени от китайските им сътрудници, само че пазарът е доминиран от нискобюджетни китайски съперници, в това число BYD Auto.

Според китайското държавно управление електрическите автомобили са обещаващ бранш и метод за понижаване на смога в огромните градове. Правителството субсидира доста китайските производители и в този момент трансферира тежестта върху автомобилопроизводителите с квоти в продажбите и по-високи условия за горивната успеваемост.

Моделът Sylphy Zero Emission се базира на модела Leaf на Nissan. Той се създава от Nissan и китайския му сътрудник Dongfeng.

Sylphy коства 166 000 юана (25 850 долара) след държавните дотации или малко над половината от цената на китайската версия на Leaf. Nissan посочи, че дистанцията, което може да измине Sylphy с едно зареждане, е 338 километра.

Квотите в продажбите, които влизат в действие следващата година, изискват всяка марка да продава електрически автомобили или да заплаща на съперници, които продават електрически автомобили. Това оказва напън върху автомобилопроизводителите да вършат модели по усета и джоба на китайските клиенти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР