Nissan се ангажира по-плътно със световния шампионат на ABB FIA

...
Nissan се ангажира по-плътно със световния шампионат на ABB FIA
Коментари Харесай

Nissan поема състезателния отбор e.dams от Formula E

Nissan се ангажира по-плътно със международния шампионат на ABB FIA Formula E и поема спортния тим e.dams. Става дума за дългогодишния сътрудник от Льо Ман, Франция, виновен за дейностите на марката във всички електрически спортни серии. С присъединяване си във Формула E Nissan акцентира дълготрайния си ангажимент към електрификация и резистентност, което също е част от визията на компанията "Nissan Ambition 2030 ".

В Nissan e.dams Formula E Team, Nissan и e.dams имат пратньорство в напълно електрическия шампионат от 2018 година насам. Поемането на спортния тим е разумната стъпка, с която японският авто производител поема цялостен надзор върху своя план за Формула Е. Nissan ще взе участие и в по този начин наречената епоха „ Gen3 “, която включва сезони от девет надпревари (2022/23) и дванадесет в (2025/26).

Смяната на собствеността и новата управническа конструкция влизат в действие неотложно. Томазо Волпе, общоприет управител на Nissan във Формула Е, също става и стане новият ръководещ шеф на e.dams.

„ Това са вълнуващи времена за Nissan, както и за нашите почитатели и клиенти по целия свят “ - сподели основният действен шеф на Nissan (COO) Ашвани Гупта - “ Придобиването на екипа на e.dams освен удостоверява дълготрайния ни ангажимент към формула E, само че също и към света на моторния спорт като цяло. "

Nissan взе участие в Световния шампионат за електрически формули, с цел да донесе вълнението и заниманието на конкуренцията с електрическите транспортни средства с нулеви локални излъчвания на световната и разнообразна аудитория. До 2050 година японският производител на коли се стреми към индиферентност на CO2 във всичките си бизнес интервенции и през целия витален цикъл на своите артикули.

До началото на 2030-те всички нови транспортни средства на компанията, предлагани на основни пазари като Европа би трябвало да бъдат електрифицирани. Разработването на серийни транспортни средства се възползва от прехвърлянето на познания и технологии насъбрани на спортната писта на Формула Е към пътните транспортни средства на компанията.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР