Nissan очаква да пусне в масово производство батерии за електромобили

...
Nissan очаква да пусне в масово производство батерии за електромобили
Коментари Харесай

Nissan готви революционна батерия за електромобили

Nissan чака да пусне в всеобщо произвеждане акумулатори за електрически автомобили с корав електролит най-късно при започване на 2029 година, оповестяват международните организации.

Пилотната фабрика за новите батерии в Йокохама към момента не е приключена, само че беше показана на медиите.
 Nissan: 30 нови модела за три години, половината електрически
Nissan: 30 нови модела за три години, половината електрически

Компанията си слага за цел растеж на продажбите с 1 милион автомобила до 2027 година

Батерията с корав електролит на доктрина би трябвало да е по-мощна, по-евтина, по-безопасна и с по-бързо зареждане спрямо употребяваните сега, които употребяват мощно корозивни и рискови за живота и здравето течности. Затова и се считат за идната стъпка в EV развиването.

Volkswagen и Toyota също имат сходни разработки, като японският колос се цели в стартиране на пазара още през 2027 година Все още, обаче, има редица провокации пред технологията - с цел да се употребяват в автомобил, батериите би трябвало да имат висока механична и химическа непоклатимост, а и най-малко известните все още модели са с огромна централизация на редки метали и то без съществуваща технология за преработване.

От Nissan настояват, че са създали пробив във връзка с материалите и първите произведения на новия цех ще са подготвени за тествания още през 2025 година Повече детайлности за технологията и за инвестицията в нея на този стадий не се оповестяват.

Според управлението на японската компания благодарение на батериите с корав електролит цената на електрическите автомобили ще се приближи до тази на моделите с мотор с вътрешно горене.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР