Nissan Intelligent Mobility е името на модерните технологии на марката,

...
Nissan Intelligent Mobility е името на модерните технологии на марката,
Коментари Харесай

Nissan Inteligent Mobility в новия Qashqai - всичко, което искате да знаете

Nissan Intelligent Mobility е името на модерните технологии на марката, които вършат колите й по-желани, предефинирайки метода на тяхното ръководство, задвижване и консолидиране в обществото. Целта е да накара водачите на Nissan да се усещат по-уверени, разчувствани и свързани, подобрявайки по едно и също време с това и пътната сигурност.
Откакто бе пуснат на пазара през 2007, Qashqai стои в основата на желанието на Nissan да направи тази технология широко-достъпна. С лансирането на новия Qashqai този ангажимент към клиентите е уголемен още повече. През четвъртото тримесечие на фискалната 2017 година Nissan ще вкара ProPILOT в новия Qashqai. Това е първият стадий от пътуването на марката към самостоятелното ръководство, предлагайки на лидера повече независимост, позволявайки му да автоматизира досадните детайли от живота си зад кормилото, в случай че пожелае.

ProPILOTще управлява ръководството, ускорението и прекъсването в едно платно на автомагистрала при огромно запушване и придвижване с висока скорост. Той се базира на три технологии – Lane Keep Assist (LKA), Intelligent Cruise Control (ICC) и Traffic Jam Pilot (TJP). Интуитивен за потребление, ProPILOT ще се задейства посредством бутон върху кормилото на Qashqai. Информацията ще се демонстрира на екрана сред оборотомера и скоростомера. Допълнителни детайлности за ProPILOT ще бъдат публикувани при приближаване на датата за лансирането му на пазара.

Qashqai към този момент разчита на новите технологии Nissan Intelligent Mobility. technologies have been added to the Qashqai. За пръв път се предлага системата Rear Cross Traffic Alert, чието предопределение е да се понижи рискът от удар с ниска скорост, когато излизате на заден ход от паркомясто. Ако лидерът се опита да потегли на заден ход, когато е засечен идващ автомобил, системата издава образни и звукови предизвестия.

Интелигентно спешно прекъсване (Intelligent Emergency Braking) се инсталира в Qashqai от 2014, само че в този момент е допълнено с Разпознаване на пешеходци. Тази новаторска технология подкрепя избягването или намаляването на резултата от конфликт с пешеходци, употребявайки композиция от ориентирани напред радар и камера. Предупреждението за сляпа точка (Blind Spot Warning) в този момент се базира на радарни данни, а не на облици от камерата, което значи, че то действа в по-широка дъга и с усъвършенствана акуратност на засичане.

Qashqai продължава да се предлага с Разпознаване на пътни знаци (Traffic Sign Recognition), Интелигентна система за отчитане вниманието на лидера (Intelligent Driver Alertness), Интелигентен паркинг помощник (Intelligent Park Assist), Интелигентен екран за преглед към автомобила (Intelligent Around View Monitor) и Предупреждение за овакантяване лентата на придвижване (Lane Departure Warning). За усъвършенстване работата на огромна част от вградените в автомобила технологии са добавени контролни модели от последващо потомство.

Нова за Qashqai е технологията, наречена Stand Still Assist (SSA, Асистент за задържане на място), която добавя Hill Start Assist (HSA, Асистент за тръгване по наклон) при колите с механична трансмисия. SSA задържа автомобила на място за до три минути, след което паркинг спирачката се задейства автоматизирано. SSA работи на наклони нагоре и надолу, както и на хоризонтална повърхнина, позволявайки на лидера да смъкна крайници си от педала на спирачките. Това усъвършенства сигурността, укрепва увереността на лидера и понижава умората. Зелен знак в приборното табло алармира по кое време е задействана.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР