Ниското кръвно налягане /хипотония/, е по-малко опасно от хипертонията, но

...
Ниското кръвно налягане /хипотония/, е по-малко опасно от хипертонията, но
Коментари Харесай

За кои хора ниското кръвно е МНОГО опасно

Ниското кръвно налягане /хипотония/, е по-малко рисково от хипертонията, само че даже и то може да аргументи сърдечен удар, споделя пред организация " Фокус " немският кардиолог и член на борда на Баварската мрежа за сърдечни удари Роберт Швингер.

Специалистът опроверга изказванието, че ниското кръвно налягане не въздейства на здравето и защищава кръвоносната система и органите. Освен това, сподели той, няма точни данни за каузи на хората с хипотония, защото тя не се смята за заболяване.

Лекарят изброява измежду притеснителните признаци шума в ушите, слабостта, главоболието, нестабилната походка и аритмията като признаци на ниско кръвно налягане и приканва хората да се извърнат към доктор, в случай че се появят. Швингер сподели също, че хипотонията може да бъде независимо положение, изключително при слаби и високи хора, които не вършат физически извършения. То може да бъде породено и от други болести, като да вземем за пример дисфункция на щитовидната жлеза, сърдечносъдови болести и неврогенни разстройства.

Според кардиолога по предписание ниското кръвно налягане не е опасност за доста младите пациенти. При по-възрастните хора то може да има съществени последствия: световъртежът може да докара до загуба на равновесие, рухване или пострадване. Друг риск е този от сърдечен удар. Това важи изключително за хората, които страдат от коронарна болест на сърцето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР