Нискотарифните авиокомпании предлагат билети, които са по-евтини евтини в сравнение

...
Нискотарифните авиокомпании предлагат билети, които са по-евтини евтини в сравнение
Коментари Харесай

Нискотарифните авиокомпании: Плюсове, минуси и какво трябва да знаем

Нискотарифните самолетни компании оферират билети, които са по-евтини евтини спрямо обичайните авиолинии. Те работят в сходство с концепцията „ без непотребни неща “ и по тази причина се назовават още ценови изтребители или бюджетни самолетни компании. Това значи, че режийните разноски се поддържат допустимо най-ниски, а спомагателните услуги като хранене и развлечения не са включени в цената.

Ръчният багаж е позволен, само че би трябвало да дава отговор на характерни условия (размери и/или тегло) или да доплатите за него в допълнение. За разлика от обичайните самолетни компании, нискотарифните са склонни да летят до дребни летища заради по-ниските разноски.

Нискотарифните самолетни компании печелят своите клиенти и посредством изключително ниските цени, когато резервирате самолетния си билет авансово. Билетите ще костват по-малко, в случай че ги резервирате няколко месеца преди полета си, в сравнение с когато ги закупите две седмици авансово. Поради тази причина те не оферират билети в последния миг.

А кои са по-важните преимущества и дефекти на летенето с нискотарифна самолетна компания? Вижте какво изброява екипът на Airtickets:

Предимство №1

Сред безспорните преимущества на нискотарифните самолетни компании са, както подсказва името, че са по-евтини от всички останали. Двупосочен билет Амстердам – Лондон може елементарно да коства със 100 евро по-малко, което значи, че вие и четирима другари можете да спестите до 500 евро. Много хора си задават въпроса по какъв начин е допустимо това? Отговорът се крие в това, че нискобюджетните линии пестят от време, прекарано на летището, защото точно то е това, което се таксува най-скъпо към самолетните компании.

Предимство или минус?

Нискотарифните самолетни компании употребяват по-евтин паркинг, тъй като нормално летят до по-малки летища. Това значи, че паркирането ще бъде доста по-евтино, защото по-големите летища ще ги таксуват повече за паркомясто. Това би могло да бъде причина за друго преимущество, а точно да разгледате забележителности. Ако по-малкото летище не е покрай вашата дестинация, евентуално ще би трябвало да наемете кола или най-малко да организирате някакъв тип превоз. Това включва спомагателни разноски, само че не е нужно да гледате на това като на пропилени пари. Автобусът от лондонското летище Станстед до центъра на града да вземем за пример ще ви даде положително усещане от английската столица. Така ще видите някои от забележителностите, без да го планирате.

Плюсът с дистанцията летище-град може обаче да има и отрицателен аспект, за хората които не желаят да преглеждат забележителности. Това стеснение, което би могло да ви коства доста повече време и пари, до момента в който стигнете крайната цел. Преди да резервирате самолетен билет е рационално да ревизирате къде тъкмо ще кацнете.

Недостатък №1

На първо място измежду тях е обслужването, което ще получите. То не може да бъде съпоставено по никакъв метод с това, което бихте могли да получите като услуга от всяка друга обичайната самолетна компания. Тук приказваме за храна, питиета и улеснения. Повечето от вас най-вероятно знаят, че мястото е ъгъл в нискотарифните компании и не може да се приказва за комфорт. Те също оферират разнообразни артикули и услуги, само че постоянно против възнаграждение.

Допълнителни разноски

Другият огромен минус са спомагателните разноски, които са неизменима част от пътуването с нискотарифни самолетни компании. Допълнителните разноски за налози и такси, които могат да усилят доста цената. Това, несъмнено, важи и за обичайните самолетни компании, само че в по-малка степен, прецизират от Airtickets. И предлагат постоянно да ревизираме добре и да съпоставяме изискванията на пътуването си, както и да прочетем общите условия на самолетната компания, с която летим.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР