Нискотарифната унгарска авиокомпания Уиз Ер закрива базата си в молдовската

...
Нискотарифната унгарска авиокомпания Уиз Ер закрива базата си в молдовската
Коментари Харесай

Нискотарифна авиокомпания се изтегля от Молдова от съображения за сигурност

Нискотарифната унгарска самолетна компания " Уиз Ер " закрива базата си в молдовската столица Кишинев от съображения за сигурност . Това решение е взето откакто, а на, написа румънското издание See News.

Закриването въз основата не значи прекъсване на всички полети на тази самолетна компания от и до Кишинев . Според публикуваната информация от 1 декември се стопират полетите до Париж, Брюксел, Торино и Базел . Останалите полети ще се извършват от самолети, основани в други страни.

От самолетната компания обявиха, че закриването въз основата няма да докара до редуциране на летателен личен състав и летците и стюардите ще бъдат преместени в други бази до възобновяване на работата въз основата в Кишинев. От унгарската самолетна компания обаче не могат да се ангажират със период за нейното възобновяване.

Справка в уеб страницата за следене на полетите Flightradar24 демонстрира, че и в този момент самолетите на " Уиз ер " не нощуват на летището в Кишинев . Те всяка вечер след последния полет до Кишинев летят до най-близкото румънско летище Яш, което се намира на самата граница с Молдова и на сутринта се връщат назад в молдовската столица преди първия полет. Тази скица евентуално ще продължи до 1 декември.

Въпреки това всички пасажери, които имат резервирани билети до и от Кишинев следва да създадат информация за полета си и/или да се свържат с самолетната компания по имейл и надлежно да ревизират електронната си поща постоянно за уведомления по отношение на техния полет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР