Нискотарифната авиокомпания Wizz Air е оставила пътниците си от Женева

...
Нискотарифната авиокомпания Wizz Air е оставила пътниците си от Женева
Коментари Харесай

Wizz Air заряза пътници от Женева за София в Скопие

Нискотарифната самолетна компания Wizz Air е оставила пасажерите си от Женева за София във вторник (27 октомври 2022 г.) на летището в Скопие, оповестиха пред TravelNews пострадалите. Самолетът не е съумял да кацне следобед в София поради огромната стихия, защото нашето летище беше краткотрайно затворено. Пренасочен е към Скопие, където над 160 индивида е трябвало да бъдат извозени с рейсове до България.

„ Почти 24 часа чакахме автобусите, а някои спахме на летището в Северна Македония. Авиокомпанията не ни обезпечи хотел, вода и храна “, разясниха засегнатите пасажери. Те ще подадат тъжби в Комисията за отбрана на потребителите. Други са взели таксита до София, с цел да се приберат. Те са платили по 200 евро на автомобил. Отделно македонските и българските управляващи са правили проблем на водачите, защото нямали право да вършат курсове сред двете страни.

Днес други пасажери на Wizz Air от анулиран полет за Валенсия повече от шест часа чакат на Терминал 1 на летище " София ", без изясненост по кое време ще могат да заминат, заяви БНР. Проблеми има и с различен полет на самолетната компания за Копенхаген. От екипа са обяснили на хората, че има развалени самолети и заради тази причина не се знае кога ще се реализира полета до Валенсия. Има майки с дребни деца. На хората са обяснили, че в случай че си тръгнат, най-вероятно няма да могат да им възстановят сумата. Обяснили са им, че в случай че не съумеят да се качат на този полет, те ще бъдат обезщетени или ще могат да презаверят за идващия полет в събота.
Мирослав Иванов
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР