Ниските пенсии, сделката за ЧЕЗ, концесията за Летище-София, скокът на

...
Ниските пенсии, сделката за ЧЕЗ, концесията за Летище-София, скокът на
Коментари Харесай

Нинова призова за всеобщ отпор на разграбването чрез смяна на управляващите

Ниските пенсии, договорката за ЧЕЗ, концесията за Летище-София, скокът на цените - всичко визира живота на българите и е съображение за обединяване на народа против модела на плячкосване на националното благосъстояние. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от парламентарната естрада, като взе за съответен мотив датата 1 октомври - Международен ден на възрастните хора.

Да не се държим единствено към своята партийна принадлежност, да потърсим единство за смяна, която минава през промяна на ръководещата коалиция, прикани ръководителят на Българска социалистическа партия. Тя даде обещание в случай че българите дадат властта на левицата, да скапват концесията на софийския аеропорт, в която имало доста противоречащи на правния мир положения.

Корнелия Нинова посочи, че милион и половина пенсионери живеят на прага на бедността и укори ръководещите, че са отхвърлили предлагането за преизчисляване на всички остарели пенсии, закона за възрастните хора и редица други обществени законодателни начинания на Българска социалистическа партия. Вместо обещаните 300 лева минимална пенсия от Обединени патриоти, следващата година нарастването на пенсиите щяло да е сред 2 и 5 лева по така наречен швейцарско предписание.

В същото време се предлага промяна в здравната система, съгласно която би трябвало да се заплащат 12 лева в допълнение застраховка, означи Нинова.

Защо страната и през днешния ден не заплаща дължимите осигуровки за пенсионерите, ще плащате ли тогава тези 12 лева в допълнение, по кое време ще върнете тези милиард и половина, които Симеон Дянков трансферира от НЗОК в страната незнайно защо. Тези въпроси насочи Нинова към здравния министър Кирил Ананиев, който беше в пленарната зала за петъчния парламентарен надзор. Социалистите дефинираха предложенията за промяна като здравен геноцид.

 Кой вид за здравен модел смятате за най-подходящ? Виж още Кой вид за здравен модел смятате за най-подходящ?
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР