Ниската безработица вреди на развитието на бизнеса. Това коментира пред

...
Ниската безработица вреди на развитието на бизнеса. Това коментира пред
Коментари Харесай

Светлозар Петров: Ниската безработица вреди на развитието на бизнеса

Ниската безработица вреди на развиването на бизнеса . Това разяснява пред „ Българска телеграфна агенция “ шефът на платформата „ Джобтайгър “ Светлозар Петров . На доста места безработицата у нас към този момент е под 4% , които се водят за санитарния най-малко.

Петров акцентира още, че дефицит на фрагменти в България има в съвсем всички браншове и браншове . Нещо повече. Настоящата икономическа рецесия даже няма да докара до някакви по-сериозни съкращения. А даже и тези хора, които въпреки всичко бъдат освободени от своите работни места, елементарно ще намерят работа някъде другаде.

В момента може да се каже, че към този момент пазарът на труда у нас е на претендента , тъй като свободните позиции са доста повече от тези, които си търсят интензивно работа. Петров изясни, че дефицит на фрагменти има както в производството, по този начин и в областта на услугите. И това се усеща изключително мощно с приближаващия летен туристически сезон и този бранш към този момент ще би трябвало да внася служащи .

Тази година битката за фрагменти ще бъде доста огромна. А самите компании към този момент са наясно, че съперниците им даже не са от техните лични браншове, а от други, които си търсят хора с близка или идентична подготовка. Затова и самите компании към този момент квалифицират своите фрагменти и им оферират финансови тласъци и обществени придобивки още при оповестяване на свободната позиция .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР