Нищо съществено не се случи в сектор Здравеопазване през тази

...
Нищо съществено не се случи в сектор Здравеопазване през тази
Коментари Харесай

Удвоени са само средствата за здравната система, не и качеството, недоволен Стойчо Кацаров

Нищо значително не се случи в бранш " Здравеопазване " през тази година, което на фона на положението на здравната система не е добра вест . Това съобщи пред БНР някогашният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

Той акцентира, че задачата на здравната система не са заплатите на доставчиците на здравни услуги. Кацаров разкритикува опита за по метода, по който бе подхванат през актуалната година.

" Опитът да се усилват заплатите на всички, да се уравняват заплатите на всички, е неверен метод. Той няма да усъвършенства качеството на здравната помощ и няма да улесни достъпа на жителите до медицински услуги ", безапелационен е той.

По негови думи средствата за здравната система са се удвоили, само че не се е удвоило качеството на здравната помощ , нито достъпът на жителите е станал два пъти по-лесен.
 Асен Меджидиев: Не мога да реформирам опазването на здравето
Асен Меджидиев: Не мога да реформирам опазването на здравето

Европейската банка за развиване ще ни оказва помощ за националната детска болница

Според Кацаров не е работа на страната или на НЗОК да се занимава със заплатите на медиците - това била пазарна големина.

Той е на мнение, че е изтърван моментът за основаването на, откакто беше спряно решението в такава да се трансформира Правителствена болница. Кацаров не е оптимист за бъдещето на националната детска болница и дефинира обстановката като " цялостна неразбория ".

" Нашите деца не престават да се лекуват в мизерните условия на болница " Иван Митев ". Решението с Правителствена болница беше съвършено - първокласна постройка, която можеше да приюти децата ", означи той.

Бившият здравен министър посочи, че официално всяка политическа партия има интерес да се построи детска болница. По негови думи във въпроса се намесвали други ползи, свързани с корупция, с неумение да се ръководи здравната система.
 Намериха пари за по-високи заплати в Спешната помощ и РЗИ
Намериха пари за по-високи заплати в Спешната помощ и РЗИ

Осигурени са 4 616 700 лева за нарастване на възнагражденията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР