Нищо не може да разруши съюз, който се основава не

...
Нищо не може да разруши съюз, който се основава не
Коментари Харесай

Захариева за НАТО: Нищо не може да разруши съюз, основан на ценности

Нищо не може да унищожи съюз, който се основава освен на ползи, само че на първо място на полезности - това е НАТО. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева при откриването през днешния ден на интернационалната конференция " 15 години България в НАТО. Алиансът на 70 година и неговото бъдеще " в Мултимедийния център на Българска телеграфна агенция.

Форумът е проведен взаимно от Министерството на външните работи, Министерството на защитата, Дипломатическия институт към министъра на външните работи и Атлантическия клуб в България.

При откриването приказваха също президентът на Атлантическия клуб и външен министър (2001-2005 г.) Соломон Паси и генералният шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев
Създаден е преди 70 години, с цел да не се повторят в никакъв случай повече международните войни, основан като защитителен съюз, само че на първо място като съюз на страни, споделящи идентични демократични полезности, уточни Захариева. Това е най-успешният защитителен съюз, 70 години няма военни дейности в нито един от съдружниците. Седемдесет години той съумява да опази демократичните полезности у съдружниците, сподели Захариева.

При откриването приказваха също президентът на Атлантическия клуб и външен министър (2001-2005 г.) Соломон Паси, който модерира форума, и генералният шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР