Нищо не ми харесва в българската политика днес. Ние се

...
Нищо не ми харесва в българската политика днес. Ние се
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трябва да разговаряме с ИТН, само така ще избегнем избори и ще държим ГЕРБ, ДПС и Възраждане извън властта

" Нищо не ми харесва в българската политика през днешния ден. Ние се докарахме с групови старания в обстановка, в която положителни варианти нямаме ", разяснява съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред Дарик радио.

" Не ми харесва това, че в случай че отидем на избори в този момент, има извънредно висок риск. Не бива да се заблуждаваме, че идващият парламент не е под голяма опасност. Не ми харесват и опциите в този парламент какво може да се направи ", сподели Иванов.

По думите му ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане” се държат по този начин, все едно преди малко за зародили.

" Те желаят опрощение, те раздават морал. Загубиха една година, в която можеха да се дистанцират от всичко предходно. Те сега наподобяват като стратегия за отбрана на очевидци. Появяването на Пеевски на първия ред в Народното събрание е най-очевидният образец за това ", разяснява Христо Иванов.

Той добави, че тези партии би трябвало да останат отвън изпълнителната власт, " което ни оставя с този противен вид, че ние би трябвало да се опитваме тази разпаднала се коалиция да я реконструираме ". " Нямаме друга алтернатива ", уточни съпредседателят на Демократична България.

" Ние би трябвало да намерим онази политическа технология, при която би трябвало изцяло съществено да се отнесем към загрижеността на " Продължаваме промяната " за това по какъв начин е допустимо да има доверие с управлението и органите на " ИТН " и в същото време да разбираме, че ние не можем да си позволим да не беседваме с Има Такъв Народ, тъй като това е единственият метод да избегнем избори и да държим ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " отвън изпълнителната власт ", съобщи още Христо Иванов.

Той изясни, че в случай че третият мандат попадне в " Демократична България ", те ще седнат и ще проведат почтен диалог с " Продължаваме промяната ", с цел да се опитат да стигнат до една позиция във връзка с това по какъв начин биха могли да договарят с " ИТН ", която да дава отговор на казуса на Политическа партия, само че в същото време да се откри метод въпреки всичко да се организира някакъв диалог и да се направи опит болшинството да бъде реконструирано.

" Не бих се учудил мандатът да отиде при Българска социалистическа партия. За нас това ще е предизвикателство, само че ние не можем да си позволим да оставим страната без държавно управление ", сподели още Иванов.

" Като погледна идващия парламент въобще си слагам въпроса дали желая да бъда в него, че да обмислям за рисковете на една бъдеща акция. Не просто тъй като той ще бъде накълцан и поляризиран. Ние ще сме изгубили основно време да подготвим страната за всички рецесии, които идват ", разяснява още Христо Иванов.

По думите му при възможни нови избори " Демократична България " няма да има по-лош резултат от предходните избори.

" Но човек си споделя " желая ли аз да бъда част от това, което се задава, и да нося отговорност за него, в случай, че българският политически хайлайф се е докарал до безспорна неплатежоспособност да взима решения ", уточни съпредседателят на Демократична България.

Относно тематиката за кюлчетата и шкафчетата, Иванов разяснява: " Отново виждаме, че прокуратурата се държи като част от ПР отдела на ГЕРБ. Отново виждаме, че ГЕРБ си мисли, че може да оцелее политически без да се почисти и без да се разграничи от това положение на прокуратурата ".

Каквото и да създадем оттук насетне, ще бъде заредено с опасности, на мнение е Христо Иванов.

Според него сюжет за еднопартийно държавно управление в идващия парламент няма. Сценарий за хомогенна коалиция от политически сили, които нямат съществени разлики, няма. Tой обаче е на мнение, че има доста високо евентуални сюжети за невъзможни болшинства аритметично и идеoлогически. " Това е доста по-вероятно от всичко останало ", уточни той.

Съпредседателят на „ Демократична България” се разгласи срещу връщането на хартиените бюлетини. По думите му те са причина за съществени изборни нарушавания.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР