Нищо и никой няма да бъде забравен, нищо и никой

...
Нищо и никой няма да бъде забравен, нищо и никой
Коментари Харесай

Трагедията В Гърция Е Неописуема: Откриха Още 26 Мъртви Младежи, Прегърнали Са Се Преди Края

" Нищо и никой няма да бъде пропуснат, нищо и никой няма да бъде оставен без помощ и поддръжка от страната ", съобщи още Ципрас в телевизионно послание, представено от АНА-МПА.

" Няма думи, които може да опишат това, което усещаме в тези часове. Страната претърпява неописуема покруса ", акцентира още гръцкият министър председател.

Същевременно той прикани гръцкия народ да се активизира и да се бори.

" Да се опитаме да спасим каквото може да бъде избавено, да се опитаме да победим огъня, да се опитаме да намерим изчезналите хора... ", прикани Ципрас.

Във връзка с тези си думи министър председателят изрази " голям почит " към напъните на хилядите доброволци, които вземат участие в избавителните интервенции.

Тъжната равносметка

Правителственият представител Димитрис Дзанакопулос съобщи, че минимум 50 души са починали, а 11 от потърпевшите са в сериозно положение. От 172-мата ранени, 16 са деца, уточни представителят.

Една от най-младите жертви е шестмесечно бебе, умряло от задушаване, прецизираха публични представители.

По-рано през днешния ден кметът на пристанищния град Рафина, намиращ се източно от Атина, съобщи за гръцката телевизия Скай, че в пожарите са починали минимум 60 души. Той сподели, че 1200 къщи са разрушени единствено в неговия град.

" Спасителните екипи вървят от врата на врата и ревизират за жертви ", сподели кметът Евангелос Бурнус.

Спасителните екипи са разкрили група от 26 жертви, някои от тях младежи, лежащи близо един до различен на канара, надвесена над брега, показва в. " Катимерини ".

" Те са се пробвали да намерят път за бягство, само че, за жалост, тези хора и техните деца не са го намерили в точния момент. Инстинктивно, виждайки към този момент края, те са се прегърнали ", споделя Никос Економопулос, началник на гръцкия Червен кръст, за телевизия Скай, представен от Българска телеграфна агенция.

Министърът на защитата Панос Каменос свика Съвета за защита, който реши гръцки и съюзнически летателни апарати да оказват помощ на гражданската защита за събиране на данни от местата, които са застрашени от пожари, и вероятно за тенденциозен палеж. Тези ограничения се вкарват след спекулации в медиите, че пожарът в Източна Атика, както и няколко пожара в региона на Коринт, са подпалени съзнателно.

Междувременно Върховният съд на Гърция подреди следствие на аргументите за пожарите в Източна Атика.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР