Нинова допълни, че в проектобюджета се залагат харчове по целия

...
Нинова допълни, че в проектобюджета се залагат харчове по целия
Коментари Харесай

Нинова нахока финансовия министър, БСП няма да подкрепят бюджета на служебния кабинет

Нинова добави, че в проектобюджета се залагат разходи по целия План за възобновяване и резистентност (ПВУ), без да са взети под внимание приходите в приходната част, което тя дефинира като " неуместно ".

 

За да вземем справедливи решения, ще настояваме служебният министър на финансите да направи доклад за осъществяването на бюджета до момента. Като за начало имаме няколко въпроси към финансовия министър. Първо, правилно ли е, че са изхарчени повече пари от това, което се планува по закон? Второ, правилно ли е, че средствата от първият транш по ПВУ не са употребявани по предопределение, а за други разноски? Ако се окаже истина, служебният кабинет желае да им узаконим беззаконието, което няма по какъв начин да стане, безапелационна бе Нинова.

 

„ Необоснованите разноски виждаме в финансовите разноски – 10 милиарда лв.. Първо, това е много спрямо финансовите разноски в предишни години, а и практиката демонстрира, че те не се изхарчват. Още повече, че тук става въпрос за 10 милиарда лв. единствено за половин година, а не за цяла. Второ, няма никаква аргументация за какви планове са тези разноски. От това перо може да се понижат разноски. Капиталовите разноски са значими за България, те подсигуряват капиталовата стратегия, които касаят ифраструктурата и модернизацията, само че в този случай считаме, че са повишени “, сподели още водачът на социалистите.

 

В тази връзка Нинова изиска служебното държавно управление да показа на депутатите листата с финансови разноски, с цел да се види какви планове се планува да бъдат финансирани с тези пари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР