НИМХ отива в МОСВ, реши Народното събрание с приемане на

...
НИМХ отива в МОСВ, реши Народното събрание с приемане на
Коментари Харесай

Депутатите решиха: НИМХ отива в МОСВ


Национален институт по метеорология и хидрология отива в Министерство на околната среда и водите, реши Народното събрание с приемане на текстове от Закона за водите на второ четене.

По време на дебата Младен Шишков от ГЕРБ-СДС съобщи, че по време на Комисията по околна среда и води са били препоръчани допълнения, които членовете на комисията е трябвало да решат дали са възможни, написа БГНЕС.

" Текстове, които нито бяхме виждали, нито имахме публична информация, те не попадаха в отчета. В хода се оказа, че те са преписани от Закона за държавния бюджет и се отнасят до изместването на Национален институт по метеорология и хидрология от МОН към Министерство на околната среда и водите. На процедура ни беше препоръчана сериозна промяна посредством преходни и заключителни разпореждания без авансово да бъдем известени. През последните години отнесохме значително рецензии в това, че се внасят законопроекти в незабавен порядък ", сподели още Шишков.

По думите му два месеца по-късно тези " порочни " способи се повтарят, само че се повтарят по абсурден и отблъскващ метод.

От своя страна депутатът от Има Такъв Народ Андрей Чорбанов акцентира, че мястото на Национален институт по метеорология и хидрология е точно в Министерство на околната среда и водите.

" В нашето съвещание имаше и е една друга цел да бъдат обновени проектите за ръководство на речните басейни и проектите за ръководство на риска от наводнения ", сподели ръководителят на Комисията по околна среда и води и депутат от " Българска социалистическа партия за България " Манол Генов.

Министърът на околната среда Борислав Сандов съобщи, че забавянето на проектите за речните басейни и за ръководство на риска от наводнения е в основата на обстановката, тъй като се " гасят пожари ", " запалени " от ръководството на ГЕРБ.

По думите му проектите е трябвало да се случат, само че изборът на съветник, процесът за разработване на критерии, методът, по който се е осъществил този план, е довел до това да няма план, който да може да се подложи на публично разискване, с цел да се завърши.

" Заради това нещо имаме и наказателна процедура ", сподели още Борислав Сандов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР