Двама бивши японски министри на отбраната са сред група законодатели,

...
Двама бивши японски министри на отбраната са сред група законодатели,
Коментари Харесай

В Япония искат правителството да се заеме с НЛО

Двама някогашни японски министри на защитата са измежду група законодатели, които възнамеряват да основат непартийна парламентарна група, с цел да настояват правителството да прегледа въпросите, свързани с неидентифицирани летящи обекти (НЛО), оповестиха създателите на самодейността, представени от Ройтерс.

Опозиционният народен представител Йошихару Асакава цитира данни от предходната година от американската работа All-domain Anomaly Resolution Office (AARO), основана за справяне с такива въпроси, като добави, че Япония няма сходен орган.

" Според оповестеното от AARO през 2023 година, имаше доста известия за наблюдения на неидентифицирани аномални феномени (UAP) в небето над Япония, " сподели Асакава. " Ако те се окажат авангардни оръжия от други страни или безпилотни разследващи самолети... те могат да съставляват сериозна опасност за сигурността на нашата страна, " добави той.

Асакава приказва на среща на създателите на групата, измежду които са някогашните министри на защитата Ясуказу Хамада и Шигеру Ишиба.

" Ще настояваме държавното управление да сътвори профилиран орган за възстановяване на качествата на Япония за събиране и разбор на информация по отношение на UAP, и да задълбочи съдействието със Съединените щати по този въпрос, " добави Асакава, написа news.bg.

Хамада ще оглави парламентарната група, която се чака да бъде основана на 6 юни, а някогашният министър на околната среда Шинджиро Коизуми, наследник на някогашния министър председател Джуничиро Коизуми, ще бъде общоприет секретар, заяви офисът на Асакава.

В документално известие до срещата, прочетено от Коизуми, Хамада съобщи, че напъните на законодателите имат за цел да предотвратят бъдещи проблеми.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР