Нима е възможно - козунаци с тесто от хладилника -

...
Нима е възможно - козунаци с тесто от хладилника -
Коментари Харесай

Козунаци от хладилно тесто

Нима е допустимо - козунаци с тесто от хладилника - на вас оставяме да опитате и да прецените

Необходими Продукти

● брашно - 1 кг
● квас - 42 г (прясна)
● яйца - 5 бр
● прясно мляко - 250 г
● захар - 250 г
● лой - 200 г масло, олио, мехлем
● ванилия - 2 бр.
● лимони - 1 бр. единствено кората
● портокали - 1 бр. единствено кората
● сол - 1 щипка

за плънка


● шоколад
● мармалад
● сушени плодове

за намазване


● яйца - 1 жълтък
● прясно мляко - 1 с.л.
● захар - за поръсване

Начин на подготвяне

Затоплете прясното мляко. В 100 мл от него натрошете маята, сложете 1 с.л. захар и 4-5 с.л. брашно. Разбъркайте и покрийте съда, с цел да се задейства маята. В останалото мляко разтворете захарта.

Разбийте яйцата добре. Настържете корите на лимона и портокала. Разтопете маслото, олиото и свинската мехлем. Аз употребих равни количества от трите.

Пресейте брашното. Направете кладенче и започнете да слагате всички артикули без мазнината. Разбъркайте като добавяте последователно от брашното. Прибавете половината лой. Замесете меко тесто.

Когато тестото поеме всичкото брашно започнете да добавяте по малко от смесените мазнини, като намазнявате ръцете. Оставете си малко за намазване на формите, в които ще печете.

Стремете се да разтягате тестото в една посока, с цел да получите след това при печене конци. След към 20 минути тестото ще е готово.

Намаслете бездънен съд, поставете в него тестото. Покрийте го с фолио за свежо предпазване и го сложете в хладилника за една нощ.

На сутринта извадете тестото за към час да стане със стайна температура. След това оформете козунаците както ви харесва. Аз направих 4 дребни и един по-голям.

За плънка може да ползвате както сушени плодове, по този начин и шоколад или мармалад. Оставете ги още веднъж да втасат, до момента в който удвоят размера си.

Разбийте един жълтък, прибавете 1 с.л. прясно мляко и намажете втасалите козунаци. Поръсете щедро със захар и по избор с ядки.

Печете в леко загрята фурна. След като ги поставите увеличете фурната на 160 градуса с вентилатор и печете към 35-40 минути.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР