Никулден идва. Това е един от най-обичаните празници у нас.

...
Никулден идва. Това е един от най-обичаните празници у нас.
Коментари Харесай

Лесни и бързи рецепти за трапезата на Никулден

Никулден идва. Това е един от най-обичаните празници у нас. Празнува се на 6 декември и по традиция се яде риба. Приготовленията стартират малко по-рано, тъй като постоянно в магазините рибата бързо свършва и се вършат предварителни поръчки от рано. Горе-долу както с агнетата по Гергьовден. Повечето предписания, които ще срещнете, ще са дълги и комплицирани, само че ние взехме решение да заложим на две оферти за печена риба и варена риба, които можете да извършите вкъщи много елементарно, стига да сте си набавили нужните артикули. Простотата на рецептите никога не смъква от тяхното качество, даже в противен случай! Приятното е, че ви икономисва време за тяхното подготвяне. 
Умишлено не сме посочвали избрани типове риба, с цел да може всеки човек да ги съобрази с усета си. Начинът на правене е повсеместен и не зависи от типа на риба. Разбира се, в случай че си купите почистена риба, ще спестите още повече време в това, тъй като няма да се постанова да се занимавате с тази неприятна задача. 
Печена риба
Продукти:
1 кг риба
150 гр. масло
брашно за паниране
сол
Начин на подготвяне:
Рибата се почиства, осолява, овалва се в брашно и се поставя в тава. Пече се като се обръща от едната и от другата страна. Към готовата риба се прибавя лимонен сок, оцет или счукан чесън.
Варена риба
Продукти:
1 кг риба
150 гр. масло
1 л.лимонов сок
магданоз
сол
Начин на подготвяне:
Рибата се почиства и измива. Вари се във вода за 20 минути. Отцежда се от водата, залива се с разтопеното масло. Добавя се магданоз и лимон.
Надяваме се рецептите да ви харесат и да са потребни. Ако имате непосредствен човек, който чества на идващия празник или самите вие сте от имениците, то честито! Бъдете здрави и имайте един паметен Никулден с най-близките си хора! 

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР