Никой няма намерение да кадрува в службите. Министърът на транспорта

...
Никой няма намерение да кадрува в службите. Министърът на транспорта
Коментари Харесай

Лорер: На Шипка се почувствахме застрашени, снежните топки днес могат да бъдат различни неща утре

Никой няма желание да кадрува в службите. Министърът на превоза показа моето чувство, че на Шипка имаше пробив в сигурността и той би трябвало да бъде обследван. Ние като хора се почувствахме застрашени, защото снежните топки през днешния ден могат да бъдат разнообразни неща на следващия ден. " Това сподели във връзка случилото се на Шипка на 3 март министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви.

Изказването му беше във връзка коментар на президента Румен Радев от през днешния ден, че на тържествата за Трети март, при които със снежни топки бяха замервани министър председателят и ръководителят на Народното събрание, не е имало пробив в сигурността, а пробив в здравия разсъдък.

" Не е работа на министри да дават оценки за работата на службите, изключително когато те са отвън техния сектор. Работата на министрите е да се борят с тежката икономическа и обществена рецесия, да основават условия за резистентен стопански напредък, което всички българи чакат ", добави Румен Радев.

В коментар на тези думи Даниел Лорер акцентира, че напрежение сред държавно управление и президента няма, а рецензиите и изразяването на отзиви са нещо обикновено в една демократична страна. Министърът уточни, че държавното управление работи като един тим.

" Всички видяха коя е групата, която основава напрежение и че те бяха нападателно настроени. Украйна към този момент реши, че ръководителят на тази група е " личност нон грата " за нея. Ако българските служби не считат по този начин, украинските го считат ", разяснява още той.

" Напрежение сред нас и Радев няма, има рецензии. В една демократична страна това е безусловно целесъобразно. Всяка институция е длъжна да показва мнение когато има такова по тематиките, които счита, че са значими за нея и за цялото общество ", добави той.

Лорер уточни, че войната в Украйна слага цяла Европа пред тестване и е значимо България да е на една позиция с сътрудниците си от Европейски Съюз и НАТО.

Позицията на България ще бъде наказания да не се постановат оптимално дълго, уточни министърът на растежа и нововъведенията.

" Държавата до този миг се оправя в границите на ресурсите, които разполага. Знаете, че отговорихме сполучливо на провокациите на Коронавирус рецесията и енергийната рецесия преди войната, гласувахме милиарди помощи както за бизнеса, наложихме мораториум на цените на силата за битовите консуматори ", изясни Лорер. Той разяснява войната в Украйна и последствията за стопанската система.

По думите му държавното управление работи като един тим. " Тази четворна коалиция работи дружно, с цел да посрещне всички провокации, които се случват. Войната в Украйна обаче сложи цяла Европа пред тествания. Важно е България да отстои националния интерес, а точно да бъде дружно с европейските си сътрудници с сътрудниците си от НАТО в единна позиция ", съобщи Лорер.

" Първа грижа на нашето държавно управление е хората да са на топло и българският бизнес да продължи да работи. Това и нашите европейски сътрудници го схващат, тъй че позицията на България ще бъде наказания да не се постановат оптимално дълго и да има обезщетения, в случай че по някаква причина това се случи ", уточни още той.

Даниел Лорер съобщи още, че помощта за бизнеса ще продължи със същия интензитет, както до момента, и в случай че е належащо с по-голяма.

" Бюджетът за момента е постоянен и актуализация е планувана през лятото. Това, което следим сега, е какъв брой устойчиво ще са цените нагоре, с цел да забележим нужни ли са спомагателни обезщетения ", сподели той.

" Ако войната и глобите, които идват сега, продължат със същия интензитет, ще върнат съветската стопанска система не просто 10 години обратно, а може би в 80-те години на предишния век. Над 200 американски компании излязоха от Русия, в това число всички колоси в нефтената промишленост ", означи министърът. Според него, когато войната в Украйна завърши, ще има проект за възобновяване и резистентност.

" Събрахме всички работодателски организации в министерството на нововъведенията и растежа и ги помолихме да стартират да картографират къде какви специалности са нужни в България. Тяхната първична оценка беше, че имаме дефицит от към 200 000 служащи у нас във всевъзможни специалности ", разгласи министърът във връзка бежанската вълна от Украйна и опцията хората, които намират леговище у нас да стартират работа.

По мотив идния летен туристически сезон, министър Даниел Лорер уточни, че съветските летовници от дълго време не са най-важният сегмент на туризъм у нас.

" Всъщност множеството от тях са дълготрайни летовници, които имат благосъстоятелност у нас и просто остават тук за дълго. Аз планувам, че в случай че глобите в Русия са толкоз съществени или продължат още дълго, ще имаме голям напор от имигранти от Русия, а това ще докара до динамичност и придвижване на пазара на недвижимости, която ще е позитивна за България ", сподели Даниел Лорер.

Коментирайки бежанската вълна, Даниел Лорер уточни, че е сюрпризиран, че в България има планини от дарения. Според него България е подготвена за уреждането на статута на украинските бежанци.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР